Arqueologia

Pla de l'Estany · Serinyà

Les Coves de Serinyà reobren les portes pendents d’un canvi de model de gestió i d’obres de remodelació

Ràdio Banyoles

Divendres 4 d’octubre 2019 · 13:03

El Consell Comarcal ha decidit prorrogar un curs més la concessió per atendre la demanda de les escoles i a l’hivern farà obres mentre estudia potenciar el jaciment.

 

L’1 de juny el Consell Comarcal va tancar el parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. En aquell moment es va anunciar que el tancament serviria per fer unes obres per renovar la tanca exterior i refer la sala d’exposicions. Durant l’estiu, però, les obres no s’han dut a terme i l’ens tampoc havia avançat en la nova concessió per gestionar l’equipament.

 

El nou govern del Consell ha hagut d’afrontar la reobertura com un dels temes candents perquè el temps se’ls ha tirat a sobre i hi havia moltes demandes de centres escolars que volien programar visites a les coves des de l’inici de curs.

 

El president del Consell, Francesc Castañer, ha reconegut que, amb el canvi de govern la gestió del parc havia quedat parada i s’ha hagut d’actuar de pressa “per apagar l’incendi”. Castañer ha recordat que les Coves de Serinyà són un Bé Cultural d’Interès Nacional i un element molt destacat del patrimoni de la comarca. En aquest sentit ha assegurat que el més important era tornar a obrir el jaciment i oferir les visites escolars. Per això finalment s’ha optat per renovar un curs més l’acord amb l’empresa Atzagaia, que continuarà gestionant l’equipament el proper curs i s’encarregarà de les visites guiades.

 

Nou model

 

L’equip de govern del Consell busca donar un impuls a les Coves i crear un nou model de gestió, que també ha quedat encallat. Els responsables comarcals i l’Ajuntament de Serinyà busquen noves propostes i hi hauria també la possibilitat de treballar conjuntament amb el Museu Arqueològic de Catalunya (MAC). Castañer s’ha compromès a enllestir el nou model durant aquest curs i poder licitar-lo amb un nou contracte a llarg termini a partir de l’any vinent.

 

Obres pendents

 

Durant l’actual curs també s’abordaran les obres pendents, pressupostades en uns 60 mil euros. Els treballs suposaran la renovació de la tanca exterior per millorar la seguretat del recinte, es refarà tota la sala d’exposicions i també es canviarà l’audiovisual de presentació, que serà més modern i atractiu al visitant. Els treballs es faran compatibles amb les visites i també s’aprofitarà el mes de gener, quan no sol haver-hi grups escolars, per fer obres.

 

De moment, l'acord amb Atzagaia és pels propers tres mesos. Durant el gener el parc tancarà i la voluntat és que el mes de febrer hi hagi la licitació definitiva. En aquest període les coves obriran els matins dels caps de setmana, amb visites i tallers. Entre setmana s'obrirà per visites escolars i de grups concertades prèviament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text