Equipaments

Pla de l'Estany · Serinyà

El Parc de les Coves de Serinyà estarà tancat als visitants tot l’estiu per obres de millora

Ràdio Banyoles

Dimarts 4 de juny 2019 · 13:12

Es renovarà la tanca i la sala d’exposicions, amb l’objectiu d’actualitzar-lo. Les obres estan pressupostades en 60.000 euros, i es finançaran amb una ajuda de la Diputació de Girona.

 

Des de l’1 de juny, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel Consell Comarcal, està tancat per obres de millora a l’edifici principal. Concretament, els treballs suposaran la renovació de la tanca exterior per millorar la seguretat del recinte, es refarà tota la sala d’exposicions i també es canviarà l’audiovisual de presentació, que serà més modern i atractiu al visitant.

 

El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, ha explicat que eren unes millores pendents de fa temps, que feien falta per actualitzar l’equipament a les necessitats actuals. Xargay ha detallat que s’ha optat per iniciar els treballs el mes de juny per no perjudicar les visites escolars que es programen durant el curs, ja que és el públic principal de l’equipament.

 

El president de l’ens ha assegurat que les obres de manteniment i millora de l’edifici principal del Parc de les Coves no interferiran en la campanya d’excavacions que cada estiu es duen a terme al jaciment arqueològic.

 

Per altra banda, coincidint amb les obres es farà una nova concessió de la gestió del Parc de les Coves i les visites que s’hi duen a terme. Durant l’estiu es prepararà el nou plec de clàusules i es preveu que l’equipament obri les portes amb la concessió ja renovada. Fins ara, l’empresa que s’ha encarregat de la gestió les l’espai ha estat Atzagaia, i Xargay confia que puguin continuar oferint el servei.

 

Els treballs estan pressupostats en uns 60.000 euros i compten amb una ajuda de 40.000 euros de la Diputació de Girona. Es preveu que les obres estiguin enllestides coincidint amb l’inici del proper curs, el mes de setembre.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text