Música

Pla de l'Estany

La segona edició del festival Vadart es farà en quatre dies passant per Palol, Fontcoberta i Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 6 de maig 2022 · 14:23

Serà al juliol i, entre propostes d’arts plàstiques i visuals, hi actuaran Northern Cellos, Suu i el projecte de jazz Freedom First.

La segona edició del festival Vadart es farà el mes de juliol, passant d’un a quatre dies i per tres municipis del Pla de l’Estany. La cita va néixer el 2021 a Fontcoberta oferint una programació de música, arts plàstiques, escèniques i visuals a l’aire lliure per a tots els públics. Mantenint la mateixa filosofia eclèctica i oberta, el festival amplia dates i ubicacions per continuar creixent.

El director, Jaume Massaguer, ha explicat que la programació no està del tot tancada, però ja han volgut donar a conèixer el gruix del festival per escalfar motors i explicar les activitats previstes.

Northern Cellos i Suu

Concretament, la segona edició arrencarà el divendres 8 de juliol al Castell de Palol de Revardit amb el concert gratuït de Northern Cellos. El Vadart continuarà el divendres 22 de juliol a la zona esportiva de Fontcoberta amb el concert de Suu i el debut del projecte gironí Refugi de Músics (17 €). Al mateix espai dissabte dia 23 de juliol s’oferirà una àmplia programació d’arts escèniques amb concert dels alumnes de Buc Espai Musical, l’actuació d’Un Salt al Circ, dansa i els concerts de Versonautas i Glòria Ribera (15 €).

Freedom First

I el diumenge 24 de juliol s’ha programat la presentació del disc de jazz ‘Freedom First’, a càrrec del quintet d’Albert Marquès i la participació de Keith Lamar (20 €). Lamar és un pres estatunidenc condemnat a mort que denuncia que no va tenir un judici just i posa en qüestió el sistema penal i penitenciari dels Estats Units. Durant els trenta anys que ha estat a la presó s’ha convertit en un expert en jazz i si els funcionaris ho permeten, Lamar intervindrà en directe al concert des d’Ohio. Massaguer destaca que és un projecte de denúncia i a favor dels drets humans.

La música té un pes específic important al festival, però a banda també s’oferiran diversos concursos artístics per a tots els nivells i en diverses sales de Banyoles s’oferian exposicions complementàries com una mostra de Josep Miàs a l’espai Eat Art - Fundació Lluís Coromina, l’exposició Amadeu Fabra, a Art En Brut Gallery - Show Room i els tallers de fotografia ‘Fotoficcions’ a càrrec de Mercè Ribera, a Blau d’art.

Es pot trobar tota la informació i adquirir les entrades pels concerts al web del festival.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text