Obres públiques

Porqueres

Ha entrat en funcionament l’aparcament per a uns 80 vehicles de l’escola El Frigolet de Porqueres

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de setembre 2020 · 13:15

Coincidint amb l’arrencada del nou curs, l’Ajuntament de Porqueres ha enllestit els treballs per adequar l’emplaçament, que millorarà la mobilitat a l’entorn del centre.

 

L’escola El Frigolet de Porqueres ha iniciat el nou curs amb un nou aparcament. L’Ajuntament de Porqueres ha enllestit els darrers dies els treballs per adequar l’espai, uns terrenys de més de 3.000 m² a tocar del centre que també han servit per ampliar l’encreuament de camins i millorar la mobilitat a la zona.

 

Les obres han consistit a retirar la terra del camp i aplicar-hi una capa de 30 centímetres d’àrids reciclats, uns treballs que han comptat amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Una millora important

 

L’alcalde, Francesc Castañer, ha destacat la millora que suposa el nou aparcament pel centre, sobretot a l’hora d’entrades i sortides d’alumnes, quan es concentrava un gran nombre de vehicles. A més, una de les zones on fins ara s’aparcaven cotxes s’ha hagut d’habilitar com a entrada per a alumnes, en aplicació dels protocols per la situació de pandèmia de Covid-19.

 

Els terrenys on s’ha habilitat el nou aparcament del Frigolet estan ubicats en una zona protegida, propera a l’Estany de Banyoles, i per això la tramitació ha sigut llarga. La previsió era que les obres estiguessin a punt per a l’inici d’aquest curs, i per això, un cop el BOP (Butlletí Oficial de la Província) va publicar el canvi de qualificació dels terrenys, es va haver de “prémer l’accelerador”, segons ha detallat l’alcalde.

 

El nou aparcament té una capacitat per a 80 vehicles. L’expropiació dels terrenys per part del consistori, ja pactada prèviament amb la propietat, ha tingut un cost de 20.000 euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text