Teatre

Banyoles

Clàudia Cedó triomfa als Butaca amb tres premis per “Una gossa en un descampat”

Ràdio Banyoles

Dilluns 15 de juliol 2019 · 13:30

Els actors banyolins Pau Vinyals i Adrià Viñas també s’han endut el premi a noves aportacions escèniques per la Suite TOC núm 6 i Roger Coma s’ha quedat sense premi.

 

Els Premis Butaca de teatre són uns guardons teatrals creats l'any 1995 en reconeixement de les obres de teatre estrenades a Catalunya. Els finalistes són designats per un jurat d'especialistes i els guardonats són votats directament pel públic, donant veu a l’espectador. La vint-i-cinquena edició dels premis s’ha celebrat aquest diumenge i entre els guardonats hi ha diversos banyolins.

 

La dramaturga Clàudia Cedó hi ha fet un molt bon paper amb “Una gossa en un descampat”, i ha guanyat tres dels quatre premis als quals estava nominada. Així, s’ha endut el guardó al millor text teatral, al millor espectacle de petit format i el premi a millor direcció per Sergi Belbel. Només sense guardó en la categoria a millor actriu per Maria Rodríguez Soto.

 

L’obra se centra en la història d’una parella que espera un fill però, inesperadament, als cinc mesos de gestació ella el perd. Un plantejament que parteix de l’experiència personal de la pròpia autora, i es presenta com una història de superació per part de la parella, una història dramàtica que també presenta molts moments còmics. A la recollida del premi, Cedó ha explicat que la mort perinatal és un tema tabú i molt silenciat, i amb aquesta obra han fet que aquest tema “residual”, fos un “tema de tots”.

 

Suite TOC núm. 6, guardó a les noves aportacions escèniquesEls Butaca 2019 també han reconegut l’obra “Suite TOC núm. 6”, que comptava amb la participació dels actors banyolins Pau Vinyals i Adrià Viñas. L’obra s’ha endut el guardó a noves aportacions escèniques i a la millor composició musical, que era a càrrec de Clara Peya.Coma, sense premisFinalment, els Premis Butaca també havien nominat el banyolí Roger Coma a millor actor per l’obra ‘Lapònia’, de Cristina Clemente i Marc Angelet, que finalment no ha rebut cap premi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text