Municipal · Mobilitat

Banyoles

Sumem Banyoles proposa la creació de zones i carrers escolars per millorar la seguretat entorn dels centres

Ràdio Banyoles

Dimarts 15 de setembre 2020 · 13:14

La formació ha fet una anàlisi que evidencia les mancances en matèria de mobilitat que hi ha als carrers propers a les escoles.

 

Coincidint amb l’inici del curs escolar, Sumem Banyoles ha realitzat una anàlisi dels límits de velocitat i de les mesures de pacificació del trànsit entorn dels centres educatius de la ciutat i ha detectat un seguit de mancances. Per exemple, que el límit de velocitat als carrers propers o adjacents als centres educatius és de 50 km/h i no de 30 km/h o 20 km/h; o que no hi ha prou elements dissuasius a tot l’entorn més enllà de senyals de trànsit o ressalts a les proximitats de les portes d’accés als centres.

 

Sumem critica que no hi hagi un patró comú de mesures de pacificació als carrers adjacents pel que fa als límits de velocitat, la senyalització i els elements de protecció. Per això, demana una estratègia unitària i defensa que els carrers i zones escolars permetrien als conductors extremar les precaucions i estar atents en la conducció. A més, també contribuirien a fomentar els desplaçaments a peu i en bicicleta dels alumnes.

 

Entre les mesures de pacificació, proposen l’augment de la senyalització vertical i horitzontal. També proposen la limitació de la velocitat als 30 km/h en el cas de la zona escolar i dels 20 km/h als carrers escolars, així com elements reductors de la velocitat i elements de protecció com ara pilones o tanques.

 

L’estudi, que Sumem ha fet arribar a l’equip de govern, també especifica quines vies haurien de ser catalogades com a zona escolar i quins com a carrers escolars.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text