Mobilitat

Banyoles

Sumem Banyoles proposa destinar un dels sentits de circulació de la carretera de l’Estany a bicicletes

Ràdio Banyoles

Dilluns 17 d’agost 2020 · 13:02

Amb aquesta mesura, pensada per caps de setmana i festius, la formació considera que s’ampliaria notablement l’espai per a vianants i ciclistes, millorant la mobilitat i seguretat a la zona en dies de molta afluència.

 

Sumem Banyoles ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de convertir el sentit nord de la carretera GIV-5248 en un carril exclusiu per a bicicletes. La formació proposa fer-ho mitjançant una infraestructura de senyalització i abalisament desmuntable, al tram de la carretera de l’Estany entre l’església de Santa Maria i el camí de Cal Ferrer.

 

El portaveu de Sumem Banyoles Non Casadevall assegura que la mesura pretén millorar la circulació i la seguretat de vianants, ciclistes i vehicles de motor en moments de gran afluència de persones, com passa els caps de setmana i festius.

 

La proposta de Sumem neix del fet que l'amplada del carril de grava, construït l'any 2014, no permet la circulació segura de vianants i ciclistes alhora quan hi ha una gran quantitat d'usuaris. La formació considera que “calen canvis per a millorar la mobilitat de la comarca si volem que bategui i atregui visitants”. Fruit d’aquestes reflexions i de l’aposta de comarca que es vol fer des del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, han tornat a presentar aquesta proposta de carril bici els caps de setmana i dies festius.

 

Pel que fa a l’afectació dels veïns, Sumem Banyoles creu que la proposta no suposa gaires inconvenients. Tot i això, prèviament a la implementació, proposen realitzar reunions amb els veïns i veïnes afectats per saber-ne l’opinió i acordar les millors solucions per a tothom.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text