Obres públiques

Serinyà

Serinyà enllesteix les obres d’accessibilitat al cementiri i documenta les restes trobades durant els treballs

Ràdio Banyoles

Dimarts 2 d’abril · 14:24

Les restes són de l’antic cementiri que estava ubicat als voltants de l’església de Sant Andreu i que es van traslladar a principis dels anys 20.
Serinyà ha millorat l'accessibilitat del cementiri. (F: Aj Serinyà)
Serinyà ha millorat l'accessibilitat del cementiri. (F: Aj Serinyà)

Les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de Serinyà ja estan enllestides i l’espai ja s’ha obert al públic. Així, l’actuació ha anul·lat les barreres arquitectòniques i millorat la funcionalitat de l’equipament, amb l’eliminació de les escales i la formació de nous parterres i zones enjardinades. El projecte ha tingut un pressupost d’uns 110.000 euros, finançats en part per la Diputació de Girona.

L’alcalde de Serinyà, Sergi Planagumà, valora molt positivament l’obra, que facilita la mobilitat pel cementiri, i només queden alguns elements de mobiliari urbà o il·luminació.

L’alcalde destaca que aquestes obres només són la primera fase. Per a més endavant preveuen fer des d’un pintat a un arranjament de cobertes o la reparació del mur perimetral de la mateixa instal·lació. Aquestes pròximes fases es faran en futurs pressupostos i a través de la subvenció de la Diputació de Girona per millores de Cementiris Municipals, que es demana cada dos anys i la tornaran a demanar el 2025.

Les restes de l’antic cementiri

Les obres de millora de l’accessibilitat es van haver d’aturar temporalment el mes de febrer per la descoberta d'unes restes de l’antic cementiri. Els arqueòlegs van examinar els ossos i van confirmar la hipòtesi inicial que es tractava de les restes del trasllat que es va fer ara fa uns cent anys de l’antic cementiri. Les restes han quedat enterrades al mateix cementiri i ja s’està treballant per fer-hi un espai de memòria.

L’Ajuntament de Serinyà gestiona directament el cementiri municipal des de l’any passat, quan el Bisbat de Girona va fer la cessió gratuïta de l’equipament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text