Urbanisme

Porqueres

Porqueres cancel·la el contracte de Puig Surís i haurà de fer una nova licitació revisant els preus

Ràdio Banyoles

Dilluns 30 de gener 2023 · 14:41

La inflació ha fet que l’empresa no pogués assumir l’adjudicació i les obres, parades des de fa temps, tardaran mesos a reiniciar-se.
L'Ajuntament de Porqueres ha aturat les obres d'urbanització de Puig Surís definitivament.
L'Ajuntament de Porqueres ha aturat les obres d'urbanització de Puig Surís definitivament.

Les obres d’urbanització de Puig Surís s’han aturat definitivament. L’Ajuntament de Porqueres ha resolt el contracte amb l’adjudicatària que va començar els treballs l’any passat i ara s’hauran d’iniciar els tràmits administratius per licitar novament el projecte.

Una UTE liderada per l’empresa EPSA va adjudicar-se l’obra per 3 milions d’euros i els treballs van començar el febrer de l’any passat. Havien de durar 18 mesos, però es van aturar a la primavera, poc després d’iniciar-se, perquè la constructora argumentava que amb la inflació dels preus no podia assumir les despeses matèries primeres i energia per continuar. Durant molts mesos l’Ajuntament ha estudiat diverses alternatives per poder revisar els preus, emparant-se també amb un decret estatal però no s’hi han pogut acollir i l’opció ha sigut resoldre el contracte. Ho explica l’alcalde, Francesc Castañer.

Ara l’Ajuntament ha aprovat la resolució del contracte però ho ha de comunicar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que tindrà dos mesos per resoldre l’expedient.

En paral·lel de la decisió vinculant de la Comissió Jurídica Assessora, els tècnics del Consell Comarcal, que són els que han redactat el projecte, estan calculant l’increment de preus per la nova licitació.

De les obres previstes només s’ha fet la reconstrucció d’un mur d’escullera que va malmetre el temporal Glòria, una millora que va presentar l’empresa en el moment de licitar. Ara l’Ajuntament haurà de fer una nova licitació de tot el projecte revisant a l’alça els preus. Quan es resolgui, serà la tercera vegada que el consistori adjudica l’obra, perquè el setembre de l’any 2021 una primera empresa ja va renunciar a l’adjudicació per l’augment de preus.

Quotes dels veïns congelades

Durant les obres estava previst que el centenar llarg de propietaris dels terrenys de l’urbanització anessin pagant les quotes de construcció assignades. De moment, només han pagat la primera de les quotes previstes i l’Ajuntament té les diners en dipòsit a l’espera de tornar a fer tots els tràmits i reactivar les obres.

Puig Surís es va urbanitzar els anys 70 i que presenta un dèficit important d'infraestructures i de manteniment. El projecte tècnic preveu reurbanitzar i refer tots els serveis de la zona, que ocupa una àrea de 16,6 hectàrees i actualment disposa de 26 habitatges i un centenar de parcel·les pendents de construir.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text