Urbanisme

Banyoles

L’oposició de Banyoles no veu bé la compra de Mobles Tarradas i demana que se’n defineixi l’ús

Ràdio Banyoles

Dilluns 4 de novembre 2019 · 13:14

ERC vota en contra del canvi d’usos de l’edifici, mentre que Convivència i Progrés i Sumem Banyoles s’abstenen.

 

El ple de dilluns passat va aprovar de forma provisional la modificació del Text Refós del Pla General per a la dotació d’un equipament públic al carrer Jacint Verdaguer i carrer Divina Pastora. Es tracta de l’antic edifici de Mobles Tarradas, que l’equip de govern vol adquirir com a equipament públic, tot i que encara no s’ha definit el projecte concret que acolliria l’espai.

 

Al ple de juliol ja es va fer l’aprovació inicial d’aquesta modificació d’usos, i l’aprovació provisional és el segon pas previ a la formalització de la compra de l’edifici, que està acordada amb la propietat però encara no s’ha fet efectiva.

 

ERC, en contra. Sumem i Convivència, s'abstenen

 

La modificació es va aprovar amb els vots en contra d’ERC, que no veu clara la idoneïtat de l’edifici com a equipament públic. La regidora Txell Satorra també critica el fet que l’equip de govern encara no s’hagi definit pel que fa a l’ús que se li donarà a l’edifici.

 

Els altres grups a l’oposició, Sumem Banyoles i Convivència i Progrés, també han criticat que no hi hagi un projecte definit de l’edifici. El portaveu de Sumem, Non Casadevall, creu que aquest pas hauria de ser previ a la compra de l’edifici. Per la seva banda, el portaveu de CiP, Quim Fernández, considera que no tenen prou informació sobre l’operació i els seus objectius.

 

En resposta a les crítiques, i sense entrar en detalls, l’alcalde, Miquel Noguer, assegura que no és veritat que no tinguin “ni idea” de l’ús que es vol donar a l’edifici de Can Tarradas. A més, ha recordat que el que es porta a aprovació al ple no és la compra sinó el canvi d’usos de l’edifici, i assegura que l’equip de govern no està disposat a perdre oportunitats d’obtenir patrimoni per la ciutat.

 

La modificació d’usos per a la dotació d’equipament públic a l’edifici de Can Tarradas, entre els carrers Jacint Verdaguer i Divina Pastora, es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCAT), els vots en contra d’ERC i l’abstenció de Sumem Banyoles i Convivència i Progrés.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text