Teatre

Banyoles

L’Aula de Teatre de Banyoles redacta un pla pedagògic coincidint amb el 25è aniversari, ajornat per la pandèmia

Ràdio Banyoles

Dimecres 16 de juny · 14:37

El servei ha tancat amb nota un curs atípic, consolidant l’oferta formativa amb la novetat d’un curs per adults i vol equiparar-se cada vegada més a l’Escola Municipal de Música.

L’Aula de Teatre de Banyoles, amb seu a la Factoria, tanca aquest cap de setmana un curs marcat per les restriccions de la pandèmia i els canvis constants de normativa, que han suposat un “esforç titànic” per part de l’equip docent. Després que el curs anterior les classes quedessin estroncades pel confinament, aquest curs va començar amb presencialitat, però amb mascareta, i ha acabat de nou amb classes presencials, tot i que amb grups reduïts. Entremig, amb el repunt de la pandèmia de l’hivern, també hi va haver un període de classes de nou virtuals. Tot un esforç per a l’equip de professors, que aquest cap de setmana es veurà recompensat amb les representacions de final de curs, de nou presencials a la Factoria.

El coordinador de l’Aula de Teatre, Genís Casals, ha valorat positivament un curs atípic, ha agraït l’esforç tant del professorat com dels alumnes i les famílies, i s’ha mostrat optimista de cara al curs vinent. Casals ha destacat la consolidació de l’oferta formativa de l’Aula, que enguany ha incorporat un curs per adults, que era una demanda que finalment s’ha resolt.

Pla pedagògic amb motiu del 25è aniversari

L’Aula de Teatre de Banyoles es va inaugurar el curs 1995-96 i aquest curs ha complert 25 anys. La pandèmia no ha fet possible celebrar aquesta efemèride com pertocaria, però sí que es farà de cara al curs 2021-22. Mentrestant, s’ha renovat el logotip i la imatge gràfica de l’Aula, i s’està treballant en la redacció d’un pla pedagògic, el primer que tindrà el servei. El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, ha explicat que el document ha de servir per marcar les línies del servei els pròxims anys, equiparant-lo cada vegada més a l’altre servei formatiu municipal d’arts escèniques, l’EMMB.

Vitalitat de les arts escèniques a la ciutat

En aquest sentit, la tècnica de Cultura de l’Ajuntament, Íngrid Calpe, ha destacat l’aposta dels darrers anys en la formació de les arts en viu com a motor de les altres dues potes de l’Aula, la producció i l’exhibició. L’èxit del casal d’estiu d’arts escèniques ‘Que comenci!’, junt amb l’EMMB, és un bon termòmetre de la vitalitat escènica de la ciutat.

Tallers de final de curs i preinscripcions

L’Aula de Teatre de Banyoles compta amb 110 alumnes en els diferents cursos que s’ofereixen, des de 1r de Primària fins a adults. Les preinscripcions pel curs que ve es poden fer fins al 25 de juny i aquest cap de setmana es fan els tallers de final de curs a l’interior de la Factoria, que són oberts al públic. Les entrades, gratuïtes, es poden reservar a www.cultura.banyoles.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text