Música

Banyoles

L’Auditori de l’Ateneu acollirà dissabte el concert de la Jove Capella Reial de Catalunya

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de març 2023 · 13:21

La formació de música clàssica presentarà, a través de Monteverdi, la música que plora la mort de l’estimada.

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà aquest dissabte el concert de música clàssica antiga a càrrec de la Jove Capella Reial de Catalunya. Sota la direcció de Jordi Savall i el seu col·laborador, Lluís Vilamajó, la Jove Capella Reial la formen joves cantants que aprofundeixen en les tècniques d’estudi, recerca i interpretació de la música històrica. En aquest concert, presentaran a través de L’Orfeo de Claudio Monteverdi la música que plora la mort de l’estimada.

Reinterpretant la música de Monteverdi i les composicions dels seus contemporanis com Frescobaldi, Wert, Gesualdo, Marenzio, Falconieri i Kapsberger, la Jove Capella Reial proposa una història universal d’amor, desamor i mort amb Orfeu i Eurídice, que canten al que senten, pur i innocent, i alhora tràgic, pel seu desenllaç. L’obra i la música que hi sona són dels segles XVII i XVIII i contenen un text insistent i dolorós, tal com detalla el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola.

La Jove Capella Reial de Catalunya és una iniciativa de Jordi Savall amb la intenció de promocionar una nova formació vocal professional per oferir un repertori musical amb les veus de joves cantants de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA). Exigeixen als músics una gran preparació i un treball intern per a la reinterpretació rigorosa de la música amb la intenció de poder arribar a un públic ampli i divers amb repertoris atractius de música històrica i contemporània. L’objectiu és ajudar els joves músics en la seva promoció professional i consolidar les seves carreres musicals.

El concert de la Jove Capella Reial de Catalunya és aquest dissabte a les 20 h a l’Auditori de l’Ateneu. Les entrades, a un preu de 12 euros, es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text