Equipaments

Banyoles

L’Ateneu Bar de Banyoles ha tancat per la renúncia del concessionari

Ràdio Banyoles

Divendres 14 de gener 2022 · 13:28

L’Ajuntament apunta que ha estat una decisió de l’empresa subarrendatària i afegeixen que s’obre un període de reflexió per decidir el perfil que ha d’adoptar l’equipament.

Des de la seva fundació l’any 2004, l’Ateneu Bar ha passat per diverses mans i propostes, sobretot en els últims anys. La darrera ha estat la de Gastrogrup, que des del 2019 s’ha fet càrrec de l’explotació comercial del local i que ara ha decidit posar punt final a la seva etapa al capdavant de l’equipament. La decisió dels restauradors de tancar es va fer pública a finals de desembre a través de les xarxes socials amb un agraïment als clients.

Moment de reflexió

Sobre l’enèsim tancament de l’Ateneu Bar, el regidor de Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha apuntat que respon a la pandèmia i també a un canvi en la realitat comercial i de restauració de la plaça Major. Per a Cuenca, la decisió de l’arrendatari porta a l’Ajuntament a fer “una reflexió” per posar fil a l’agulla sobre cap a on ha d’anar i quin és el perfil que ha d’adoptar l’equipament.

L’octubre del 2017 l’arrendatari que es feia càrrec de l’Ateneu des de la seva obertura va anunciar la seva renúncia a l’explotació del local. En aquell moment, l’Ajuntament va fer treballs de millora a l’espai i a principis de setembre del 2018 va tornar a obrir amb un nou concessionari. En aquest cas, però, el contracte no va durar ni mig any perquè el febrer de 2019 va tornar a tancar i es va suspendre la programació cultural prevista. El maig del 2019 es va estrenar la nova etapa a càrrec de Gastrogrup, que va fer un canvi de proposta i ha mantingut la gestió del negoci, en plena pandèmia, fins al mes de desembre de 2021.

Activitat cultural

Amb l’esclat de la crisi sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament i Joventuts Musicals de Banyoles, l’entitat concessionària, van decidir cessar les propostes culturals que es feien a l’Ateneu Bar perquè no reunia les característiques per complir amb les mesures de seguretat vigents. Una decisió que s’ha allargat en el temps i que fa que ara com ara encara no s’hi facin activitats culturals, que s’han traslladat a l’Auditori. En aquest sentit, Cuenca lamenta que es tracti d’un espai “poc hàbil i pràctic” i afegeix que caldrà emmarcar en la reflexió cap a on s’ha d’orientar l’espai pel que fa a la programació cultural que hi té lloc.

L’Ateneu Bar forma part d’una concessió pública gestionada per l’entitat Joventuts Musicals de Banyoles que ho subarrenda a una altra empresa, fins ara Gastrogrup.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text