Festes

Fontcoberta

Fontcoberta recupera la Festa del Roser amb l’objectiu de donar-li un nou impuls

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de maig 2022 · 14:18

L’ofici solemne amb la tradicional cantada dels goigs es complementarà amb un espectacle infantil i concert amb Lo Pau de Ponts, amb la voluntat de donar a conèixer la festivitat a tots els veïns.

Fontcoberta celebrarà aquest diumenge la festa del Roser, que tradicionalment havia sigut la festa petita del municipi, després de dos anys sense fer-se per la pandèmia. Enguany, se li vol donar un nou impuls, i s’ha ampliat la programació amb activitats per a tots els públics.

L’acte més tradicional de la festa del Roser és l’Ofici Solemne en honor a la Mare de Déu del Roser i la cantada de goigs. L’alcalde del municipi, Joan Estarriola, ha explicat que és una activitat recuperada fa uns 30 anys i és molt particular, ja que es fan dos grups i cada un d’ells canta unes estrofes concretes dels goigs, de forma molt arcaica i fent una mena de “competició”.

Un nou impuls

La Festa del Roser de Fontcoberta és una celebració molt antiga, però el municipi ha crescut molt en nombre d’habitants en els últims anys i la majoria de la població no en coneix la tradició. Per això, enguany se li vol donar un nou impuls i s’ha ampliat la programació amb activitats familiars per implicar-hi també la gent més jove i les famílies que fa poc que viuen al municipi. Concretament, a les 17.30 h hi haurà contes amb la Pepa contes i a les 19 h, concert amb Lo Pau de Pons, totes dues activitats al pavelló de Melianta. L’objectiu és apropar la cita a tota la població i garantir-ne la continuïtat.

Les activitats del Roser de Fontcoberta començaran a les 11 h amb la missa en honor a la Mare de Déu del Roser, cantada de goigs i vermut popular a la plaça Major de Fontcoberta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text