Política

Banyoles

El ple de Banyoles aprova la compra de l’edifici de la plaça Servites per 244.000 euros en sis anualitats

Ràdio Banyoles

Dimarts 26 de març · 14:45

L’Ajuntament destinarà 100.000 euros al recondicionament de l’edifici, actual seu d’Ei, gent! i que, un cop reformat, podrà ser utilitzat per altres entitats.
La compra s'ha acordat per un preu de 244.000 € en sis anualitats.
La compra s'ha acordat per un preu de 244.000 € en sis anualitats.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat la proposta d’alcaldia per a l’adquisició a títol onerós de la finca situada al carrer Servites, 21, antiga seu de CCOO i actual local de l’entitat Ei, gent!. Actualment, l’edifici és propietat del Ministeri de Treball i Economia Social, que ha acordat amb el consistori la compra per un import de 244.000 euros, que es pagaran en sis anualitats de 40.783 euros cadascuna.

L’alcalde, Miquel Noguer, recorda que, després de diverses negociacions amb el Ministeri, s’ha acordat la compra de l’edifici perquè pugui ser municipal. L’objectiu és que quan s’hagi signat l’acord de propietat per part del consistori es pugui arranjar i condicionar l’edifici, amb una partida de 100.000 euros al pressupost d’aquest any per arreglar les parts més deteriorades. Més endavant, per fases, es durà a terme una reforma més global, amb la intenció que l'edifici pugui ser utilitzat per Ei, gent! i per altres entitats de la ciutat. 

Tots els grups i voten a favor

L’acord de compra s’ha aprovat per unanimitat, amb el vot a favor de tots els grups. Des de Sumem CUP, la regidora Zaida Vidal confia que la compra serveixi per “desencallar la manca d’espais per a entitats” que hi ha a la ciutat, especialment Ei, gent!, que és qui ha fet ús de l’edifici “en condicions poc adequades” en els últims anys. En aquest sentit, espera que l’Ajuntament engegui un projecte d’usos per l’edifici, amb la participació de les entitats.

En la mateixa línia, la regidora d’ERC Txell Satorra, assegura que l’estat actual de l’edifici i les actuacions que s’hi han de fer els genera alguns dubtes, preguntant-se si és segur continuar-hi desenvolupant activitat de lleure.

L’alcalde detalla que el projecte de reforma global de l’edifici ascendeix a uns 450.000 euros, que es desenvoluparan per fases, i confirma que en la definició dels usos es tindran en compte les entitats. Pel que fa a la seguretat, recorda que hi ha un informe tècnic que “no ha canviat”, que estableix en quines parts es pot continuar utilitzant amb seguretat i en quines no.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text