Banyoles · Porqueres

El davanter banyolí Dawda Camara ha debutat amb el primer equip del Girona FC

Ràdio Banyoles

Dimarts 9 de novembre 2021 · 14:16

El jove de 19 anys, format al Porqueres i amb fitxa del filial gironí, ha jugat aquest dilluns els darrers minuts en la derrota a Tenerife.
F: @GFCAcademia

El davanter Dawda Camara ha debutat aquest dilluns a Segona Divisió amb el primer equip del Girona FC. Dawda ha entrat al minut 84 del partit que els gironins han jugat contra el Tenerife quan Míchel, el tècnic del Girona, volia remuntar el 2 a 1 que ja no es va moure.

L’entrada al camp suposa el debut a la lliga professional del jove Dawda, que aquesta setmana ha fet 19 anys. El davanter té fitxa del Girona B, que juga a Tercera Divisió RFEF, amb qui ha disputat nou partits i ha marcat tres gols. El banyolí havia entrat en algunes convocatòries del primer equip i aquest dilluns ha saltat al camp per primera vegada a Segona Divisió, debutant amb el número 42 a l’esquena.

Dawda és el germà petit de l’històric Sile Camara, actual jugador del Porqueres. Sile ha explicat l’alegria de la família pel debut, que esperaven les últimes setmanes.

Dawda Camara és un davanter alt, de 190 cm, fort i bo tècnicament, amb bon joc d’esquenes i bona rematada de cap. El seu germà creu que pot portar verticalitat a l’atac del Girona, un equip que sense Stuani té un dèficit evident en atac. Assegura, però, que Dawda té els peus a terra i sap que el seu lloc és al filial, entrenar cada dia i gaudir dels minuts que pugui tenir a Segona.

El banyolí es va formar a les categories inferiors de la UE Porqueres durant cinc temporades, fins als 11 anys, on el va entrenar el seu germà i va firmar magnífics números. El president del Porqueres, Marc Cuadros, destaca l’orgull del club per veure debutar a Segona Divisió un dels jugadors més prometedors, i que encara manté contacte amb els seus antics companys.

Quan era infantil de primer any va fitxar pel Girona i fa vuit temporades que va creixent a l’acadèmia formativa més important de la demarcació. Dawda ha seguit sempre amb admiració la carrera del seu germà gran, però ara Sile assegura que la truita s’ha girat i serà ell qui haurà de demanar consell al més jove.

El jove davanter continuarà entrenant amb el filial i espera continuar tenint minuts amb el primer equip.