Exposicions

Banyoles

El Centre Pompidou de París exposa dibuixos i maquetes de l’arquitecte banyolí Josep Miàs

Ràdio Banyoles

Dimarts 3 de novembre 2020 · 13:32

El material, juntament amb el de l’estudi olotí RCR, passarà a formar part de la col·lecció permanent de l’espai.

 

L’arquitecte banyolí Josep Miàs protagonitza juntament amb l’estudi olotí RCR una exposició al Centre Pompidou de París. La mostra a l’espai parisenc recull 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats de l’estudi MiAS Arquitectes que fan homenatge a la trajectòria de més de vint anys de Miàs.

 

El material exposat es podrà visitar durant vuit mesos i després passarà a formar part de la col·lecció permanent del museu. En declaracions a aquesta emissora, l’arquitecte Josep Miàs ha assegurat que, juntament amb el Museu d’Art Modern de Nova York (MoMa), el Pompidou és un centre de referència i la seva col·lecció permanent és la més important del món.

 

De Banyoles a París

 

A banda del material d’alguns dels projectes emblemàtics de l’estudi com el Mercat de la Barceloneta o l'edifici residencial Torrebaró, la sala 29 del Centre Pompidou mostra els dibuixos preparatoris del projecte de reforma del nucli antic de Banyoles de l’arquitecte. Josep Miàs ha transmès l’alegria per haver fet el salt fins a París i considera que la satisfacció ha de ser compartida per la població banyolina, ja que un projecte que ha canviat la ciutat es troba “posicionat en el món de l’arquitectura.”

 

La mostra de Miàs va acompanyada d’una projecció audiovisual que explica a través de filmacions i il·lustracions el procés de disseny dels projectes exposats.

 

Cabosanroque i els olotins RCR

 

L’exposició de Miàs al Centre Pompidou comparteix protagonisme amb l’estudi olotí RCR que ensenya al públic una col·lecció de 73 esbossos i una desena de maquetes de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. La mostra va acompanyada d’un relat audiovisual que han creat els banyolins Cabosanroque per donar veu al recull dels olotins.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text