Medi ambient

Pla de l'Estany

El Centre El Puig, premiat per la cooperativa Consum per un vídeo sobre la campanya de control de la vespa asiàtica

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de maig 2022 · 14:06

Els usuaris i usuàries del centre ocupacional han estat reconeguts en la categoria de vídeos sobre petites accions per preservar la biodiversitat.

El Centre Ocupacional El Puig ha guanyat el 1r premi del concurs de vídeo que Consum cooperativa tenia en marxa al voltant de petites accions per preservar la biodiversitat. Els i les usuàries del centre van elaborar un audiovisual en el qual explicaven l’arribada de la vespa asiàtica a casa nostra i quines accions es poden fer per tal de controlar aquesta espècie invasora. De fet, des del Centre Ocupacional participen activament en la campanya de control de la vespa asiàtica, que per segon any s’ha impulsat des del Consell Comarcal. Els i les usuàries són les encarregades d’elaborar les trampes per capturar vespes, uns paranys que estan a disposició de tota la població del Pla de l’Estany.

La tercera edició del concurs de vídeo de la cooperativa Consum s’emmarcava en el Dia Mundial del Consumidor. S’adreçava a escolars de cicle mitjà i superior de primària, formació professional, batxillerat, educació especial i centres ocupacionals de Catalunya, Andalusia, Castella la Manxa, València i Múrcia. Més enllà de les explicacions dels usuaris i usuàries, el vídeo guanyador també s’acompanya d’imatges i és accessible per a persones sordes, ja que una pròpia usuària del centre en fa la interpretació en llengua de signes. En el vídeo, que ha guanyat un premi de 1.000 euros, també es pot veure com elaboren les trampes que s’utilitzen en la campanya comarcal de control de la vespa asiàtica.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text