Educació

Banyoles

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles augmenta la dotació del Premi Humanitats Joaquim Palmada

Ràdio Banyoles

Dimecres 25 de gener 2023 · 13:10

En la 5a edició, l’entitat vol augmentar la participació dels treballs de recerca de batxillerat per estimular l’interès pels temes humanístics.

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) ha convocat per cinquena vegada el Premi Humanitats Joaquim Palmada i Teixidor per a treballs de recerca de batxillerat amb l’objectiu d’estimular l’interès dels estudiants dels instituts del Pla de l’Estany pels temes humanístics en tots els seus àmbits.

En aquesta convocatòria el CECB ha fet l’esforç d’augmentar la dotació dels tres premis: 400€ per al 1r i 200€ per a cadascun dels 2 accèssits; en comparació als 300€ i 150€ que s’atorgaven a les edicions passades. Una de les membres del Centre d’Estudis, Teresa Sabrià, ha detallat que així es vol recaptar el talent jove de la comarca en aquest àmbit.

Cadascun dels instituts pot presentar un màxim de tres treballs, els quals s’han d’entregar abans del 13 de febrer juntament amb un vídeo de presentació de 3 minuts. A més, cadascun dels centres aporta un dels membres del jurat, que el configuren amb quatre persones més del Centre d’Estudis Comarcals.

Teresa Sabrià destaca la gran diversitat de temes entre els treballs que s’han presentat en les convocatòries anteriors.

L’acte del lliurament dels premis tindrà lloc el dimarts 28 de març a la Llotja del Tint. El Premi Humanitats Joaquim Palmada i Teixidor es va instaurar l’any 2019 recuperant l’essència de les beques de recerca que portaven el mateix nom i que l’entitat havia atorgat fins al 2009.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text