Publicacions

Banyoles

El banyolí Toni Muné ha publicat el llibre ‘Orientació en el medi natural’

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 de novembre 2021 · 14:46

El manual està editat per Cossetània i serà presentat a Banyoles el pròxim 9 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria l’Altell.

Amb l’objectiu de consolidar els fonaments i contribuir a la iniciació a les rutes de muntanya, el banyolí Toni Muné ha publicat ‘Orientació en el medi natural’. El llibre forma part de la col·lecció de manuals de muntanya de l’editorial Cossetània que es presentarà a Banyoles el pròxim 9 de desembre a la Llibreria l’Altell.

En una entrevista a Ràdio Banyoles, Muné ha explicat que va rebre l’encàrrec de l’editorial per escriure la 12è volum de la col·lecció de muntanya que anualment publica la col·lecció. L’autor apunta que la suma del seu lligam amb la muntanya i la seva llicenciatura en Educació Física han estat “el còctel perfecte” per a publicar el seu primer llibre.

Al llarg de cent pàgines, l’autor i expert en curses d’orientació des de fa dues dècades, ofereix al lector una guia de coneixements bàsics per a les persones que vulguin iniciar-se en el muntanyisme a través de l’orientació clàssica. Muné té la voluntat de lliurar les eines per endinsar-se a la natura amb confiança i seguretat.

Deixar de banda ‘les selfies’

El llibre inclou a més un rerefons crític i assenyala, d’una banda, que els coneixements en orientació són essencials i que són l’assignatura pendent en els centres. De l’altra, apunta que l’evolució dels aparells tecnològics ha fet que els humans deixin de banda les nocions bàsiques en orientació. Per a l’autor cal preparar-se bé les rutes i “deixar de banda ‘les selfies’” per anar a la naturalesa a gaudir-la.

‘Orientació en el medi natural. Manual pràctic’ es presentarà a Banyoles el pròxim 9 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria l’Altell. D’altra banda, també estarà disponible a les llibreries habituals.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text