Música

Banyoles

Bufant Fort, 3r premi del públic al Concurs Nacional de Xarangues com a representant de Catalunya

Ràdio Banyoles

Dilluns 9 de maig 2022 · 14:37

La xaranga gironina, amb bona part dels membres de Banyoles, s’ha endut el 4t premi del jurat d’entre un total de 10 xarangues participants de diferents comunitats autònomes.

La xaranga gironina Bufant Fort Street Band, amb una bona representació banyolina entre els seus membres, ha participat aquest cap de setmana en el Concurs Nacional de Xarangues de Poza de la Sal (Burgos). Es tracta d’un esdeveniment d’àmbit nacional, en què cada comunitat autònoma porta una xaranga que la representa. La Bufant Fort hi ha concorregut com a representant de Catalunya, i ha acabat amb un 4t lloc del jurat d’un total de 10 xarangues participants, i amb el 3r premi de les votacions del públic.

Un dels membres de la Bufant Fort, el banyolí Marçal Gratacós, ha detallat que la participació va consistir en una demostració d’uns 7 minuts en format estàtic, i una cercavila pels carrers del poble durant la tarda. Gratacós ha explicat que era la primera vegada que participaven en un esdeveniment d’aquest tipus, i assegura que ha sigut una experiència molt enriquidora en tots els sentits.

La participació de la Bufant Fort al concurs nacional de xarangues estava pendent des de fa dues edicions, ja que l’esdeveniment s’havia anat posposant a causa de la situació sanitària. En algunes comunitats es fa un concurs previ per a escollir les xarangues representants de cada una d’elles; a Catalunya, però, no hi ha concurs, i la xaranga gironina va presentar directament la sol·licitud per participar-hi i la proposta va encaixar.

Bufant Fort és una street band nascuda a Girona, formada per una vintena de músics d'arreu de la província, molts d'ells de Banyoles i comarca. Fa música versionant cançons de tots els estils, toca envoltada del públic i és habitual en les festes d'arreu del Pla de l'Estany. Els músics provenen de formacions i contextos molt diversos, però tots i totes comparteixen la passió i l'admiració per la música. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text