Via pública

Banyoles

Banyoles redueix la velocitat al nucli urbà adaptant la circulació a la nova normativa de trànsit

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 de maig 2021 · 13:19

La majoria de vies tindran una velocitat màxima de 30 km/h; només es podrà circular a 50 a l’avinguda de la Farga i el passeig Constans; i també s’estableixen zones a velocitat 40 i 20.

L’Ajuntament de Banyoles ha adaptat els nous límits de velocitat permesos en les vies urbanes i travessies en compliment de la nova normativa de trànsit i circulació establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT). D’aquesta manera, a partir d’aquest dimarts es redueix el límit de velocitat a tot el nucli urbà, establint una velocitat màxima de 30 km/h. Tot i això, hi haurà excepcions en determinades vies i zones, amb velocitats de 20, 40 i 50 km/h.

El regidor de Via Pública i Mobilitat, Lluís Costabella, ha explicat que el canvi s’ha consensuat amb la resta de grups a través de la Taula de la Mobilitat, i s’ha fet prioritzant la seguretat viària, però també garantint una circulació fluida i adaptada a les característiques de cada via.

Concretament, quedaran fora de la velocitat 30 que estableix la nova normativa els eixos viaris que creuen la ciutat per connectar amb municipis veïns. En aquest sentit, el límit de velocitat continuarà essent de 50 km/h a l’avinguda de la Farga i el passeig Mossèn Constans. Pel que fa a l’avinguda Països Catalans i el carrer Llibertat, s’hi estableix un límit de 40 km/h; igual com al carrer Sardana (fins al carrer Winthuysen), al passeig de la Puda, i a la sortida de Banyoles cap a la C-66 al barri de Canaleta, després de la rotonda amb el carrer Boi Juscafresa.

També hi haurà un límit específic de velocitat de 20 km/h a tot el Barri Vell i entorn d’escoles i instituts, per garantir la seguretat. Pel que fa als patinets, només podran circular per les vies amb velocitat 30 km/h o inferior, o bé per carrils bici, ja que es tracta de vehicles “vulnerables”.

La Policia Local farà controls informatius per garantir que es compleixi la nova normativa, que és d’àmbit estatal i té com a objectiu reduir les morts per accidents de trànsit. En tractar-se d’un canvi de velocitat genèrica, només es col·locaran senyals informant dels nous límits on no es mantingui la velocitat de 30 km/h.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text