Secundària

Banyoles · Pla de l'Estany

Banyoles impulsa la segona jornada de Cicles Formatius per tal d’orientar els joves, les famílies i les empreses

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de març 2023 · 13:47

Serà el pròxim dimarts 21 de març al pavelló de la Farga i s’hi donaran a conèixer els 19 Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior que s’ofereixen a la ciutat.

El pavelló de la Farga de Banyoles acollirà per segon any consecutiu la jornada de Cicles Formatius per orientar en l’oferta de formació professional que hi ha a la ciutat. La cita serà el pròxim dimarts 21 de març i està oberta a tothom, encara que s’adreça especialment als alumnes de 4t d’ESO. L’inspector d’Educació del Pla de l’Estany, Josep Polanco, destaca que l’objectiu de la jornada és que els alumnes i les famílies disposin d’informació de qualitat per poder prendre les millors decisions de cara al futur.

Es tracta de la segona edició de la jornada de Cicles Formatius, que es va impulsar per primera vegada l’any passat amb l’objectiu que tots els instituts poguessin fer una exposició més dinàmica i atractiva dels cicles i activitats que oferien. Enguany, i com a novetat, s’oferiran tant cicles superiors com mitjans. A més, s’ha treballat conjuntament amb diverses àrees de l’Ajuntament com Promoció Econòmica i Joventut, i s’ha impulsat un concurs relacionat amb un mapa conceptual amb la col·laboració de l’Associació de Comerç i Turisme en què es regalaran dos vals i un lot de productes de marxandatge de l’Ajuntament. La regidora d’Educació, Ester Busquets, explica que és un recurs per engrescar els joves.

Organització de la jornada

La jornada tindrà dos espais diferenciats. Al centre del Pavelló hi haurà els estands amb tots els serveis que informen i assessoren els joves en l’àmbit laboral i de lleure: l’Oficina Jove Cal Drac, el Servei Educatiu del Pla de l’Estany, l’Ocupació Juvenil, el Servei d'Ocupació Municipal i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. I al voltant hi haurà els estands expositors dels 19 cicles que s’ofereixen als tres instituts de la ciutat. A més, hi haurà un últim espai en què els actuals alumnes de cicles formatius compartiran la seva experiència.

L’acte s’organitzarà en dues franges horàries, una al matí i una a la tarda. Durant la primera, de 9 h a 14 h del migdia, els alumnes de 4t d’ESO de tots els instituts visitaran els estands, tot i que estaran oberts a tot el públic. El torn de la tarda, de 17:30 h a 19:30, està pensat per les famílies i aquelles empreses que vulguin conèixer els cicles que s’ofereixen a la ciutat. A les 18 h tindrà lloc la presentació ‘I després de l’ESO, què? FP com una alternativa de futur’ duta a terme pels caps d’estudis dels cicles formatius dels instituts i adreçada a les famílies.

Oferta formativa de la ciutat

Actualment, els tres instituts de la comarca ofereixen un total de 19 cicles formatius de Grau Mitjà i Superior, entre ells el de Sistemes Microinformàtics i Xarxes; Atenció a persones en situació de dependència; Ensenyaments Esportius especialitat futbol; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Gestió Administrativa o Fusteria i moble. El cap d’estudis d’FP de l’Institut del Pla de l’Estany, Jan Portils, destaca la importància de la jornada i el fet que avui dia falten titulats de formació professional.

El procés de preinscripció comença poques setmanes després de la jornada del pròxim dimarts 21 de març al pavelló de la Farga.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text