Municipal

Banyoles

Banyoles aprova una moció conjunta de suport a la iniciativa per la pau ‘Aturem les guerres’

Ràdio Banyoles

Dimarts 31 de gener 2023 · 13:07

El grup Banyoles per la Pau ha instat el text centrat especialment a denunciar els efectes de la guerra d’Ucraïna.
Des de Banyoles per la Pau es va llegir un manifest a favor de la moció aprovada.
Des de Banyoles per la Pau es va llegir un manifest a favor de la moció aprovada.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat per unanimitat una moció presentada pels grups municipals de suport a la iniciativa ‘Aturem les guerres’, presentada pel grup Banyoles per la Pau, amb el suport de diferents entitats.

La moció acorda sol·licitar al govern espanyol l’inici d’un pla de reconversió de la despesa en defensa militar cap a sistemes de seguretat humana, de defensa no ofensiva i de defensa civil no violenta. Per altra banda, que el govern municipal faciliti informació perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a l’objecció fiscal a la despesa militar, i l’adhesió a la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau.

La moció fa referència expressa a la guerra a Ucraïna, demanant acollir i donar suport a les persones que exerceixen el seu dret a l’objecció de consciència i deserció, així com donar suport a les iniciatives ucraïneses de resistència civil i a aquelles iniciatives diplomàtiques que portin a un alto el foc immediat.

Una membre de Banyoles per la Pau, Carme Costa, ha defensat la moció, assegurant que “una ciutadania forta i unida és l’única eina per fer front a una guerra que ens amenaça tots”.

La moció es va aprovar per unanimitat amb els vots a favor de tots els regidors.
La moció es va aprovar per unanimitat amb els vots a favor de tots els regidors.

La moció es va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els grups municipals. El portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, recorda que precisament aquest dilluns es commemora el Dia de la Pau i la No-violència a les escoles. La resta de portaveus també hi han donat suport, apel·lant a la conscienciació de la ciutadania.

Des de fa unes setmanes, membres de Banyoles per la Pau i altres entitats de la ciutat es manifesten cada dissabte davant de l’Ajuntament en contra de les guerres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text