Comarcal

Pla de l'Estany

Xavier Quer dimiteix com a vicepresident del Consell Comarcal i conseller del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dijous 28 d’octubre 2021 · 14:00

Assegura que ha estat una decisió personal motivada per les tensions dels últims mesos a l’ens, que l’hi havien afectat la salut.

El fins ara vicepresident del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Xavier Quer (JxCat), ha presentat la dimissió del càrrec i també com a conseller, al·legant motius de salut. En declaracions a aquesta emissora, assegura que ha estat una decisió personal, presa després de mesos de tensions i malestar a l’ens comarcal. Una incomoditat que ja havia manifestat en diferents ocasions i que, un cop ha afectat la seva salut emocional, ha dit “prou”.

Quer, alcalde de Crespià, ha detallat que els darrers dos anys l’ens ha pres certes decisions per majoria, sense comptar amb el consens de tots els ajuntaments. El nou contracte de recollida d’escombraries ha estat el principal cavall de batalla, però també hi ha hagut controvèrsies en altres qüestions com el servei de recaptació, els serveis socials o el centre El Puig. Quer explica que no se sentia còmode criticant algunes decisions de l’ens al consell d’alcaldes, quan ell mateix n’era el vicepresident. En aquest sentit, critica la gestió actual del Consell, que “ha suposat el trencament del consens comarcal”.

En l’últim ple del Consell Comarcal, en el qual Xavier Quer ja no va assistir, l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, va llegir un comunicat del grup de JxCat en què s’exposava tot aquest malestar. També s’apuntava la possibilitat que JxCat trenqués el pacte de govern si no es plantejaven canvis. Una decisió que, segons Quer, hauran de valorar els membres del grup.

També és una incògnita, ara per ara, qui entrarà a l’ens en substitució de Quer com a conseller comarcal i qui ocuparà el càrrec de vicepresident i portaveu de Junts.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text