Municipal

Banyoles

Vot en contra dels tres grups a l’oposició al pressupost de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de novembre 2021 · 14:05

ERC, Sumem i CiP critiquen la continuïtat dels comptes posant el focus en la falta de polítiques d’habitatge, la transició energètica, l’atenció a les persones i la nova biblioteca, entre altres.

El pressupost de l’Ajuntament de Banyoles no va rebre el suport dels grups a l’oposició. Tal com ha passat els últims anys ERC, Sumem i Convivència i Progrés han votat en contra dels números tot i que, a diferència de l’any passat, han agraït la voluntat de diàleg de l’equip de govern.

ERC-Som Banyoles

ERC, principal grup a l’oposició, va reiterar la crítica al nou model de recollida selectiva que condiciona el pressupost del 2022 i dels anys que venen. El regidor David Carvajal va centrar, a més, la crítica en la falta d’una aposta molt més ferma per la transició energètica i que l’ajuntament sigui un exemple amb instal·lacions pròpies d’energia renovable.

Entre les mancances que els republicans troben al pressupost hi ha també el reforç als serveis de creació d’empreses per evitar la fuga de talent, les polítiques d’habitatge, la necessitat d’invertir en equipaments esportius pels esports de base i l’ajut directe per al transport als estudiants així com l’augment de les partides de subvencions a les entitats.

Per ERC van faltar al ple el seu portaveu, Jaume Butinyà, que com a diputat assistia al debat de pressupostos de la Generalitat al Parlament de Catalunya, i també Núria Martínez per indisposició.

Sumem Banyoles

Sumem Banyoles assegura que els números no posen les persones al centre i no prioritzen el benestar de la ciutadania. Lamenten que no hi hagi partides concretes d’habitatge, més enllà de l’adquisició d’alguns pisos, per lluitar també contra l’augment de preus. També critiquen que no s’afavoreix la mobilitat sostenible, consideren que falten polítiques municipals d’ocupació i comerç, i asseguren que la nova biblioteca no és un projecte consensuat de ciutat sinó únicament de l’equip de govern.

La regidora Jana Soteras va desgranar la inversió per persona en diferents àrees, comparant-la amb la mitjana gironina i nacional, per posar en relleu la crítica a uns números amb “falta de profunditat política”.

Convivència i Progrés

El regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernández, també va votar en contra del pressupost subratllant la “falta d’inversions estratègiques de ciutat” en el primer pressupost postpandèmia. Entre altres, Fernández troba a faltar partides específiques d’habitatge, un pla de museus i polítiques mediambientals de xoc contra les espècies invasores de la zona lacustre. Per tot això, Convivència considera que el govern aplica una política de continuïtat “amb poc delit”, que no contribueix en la filosofia de transformació de la ciutat.

El pressupost de Banyoles pel 2022 es va aprovar amb els vots a favor dels nou regidors de l’equip de govern i el vot en contra dels sis regidors de l’oposició presents al ple.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text