Successos

Vilademuls

Vilademuls denuncia la tala intencionada de diversos arbres per malmetre infraestructures públiques

Ràdio Banyoles

Dimecres 25 de gener · 13:45

El municipi ha patit els últims dies actes vandàlics al cementiri municipal i al dipòsit d’aigua de Sant Baldiri, i els Mossos investiguen els fets.
F: Jordi Ribot - Iconna
F: Jordi Ribot - Iconna

L’Ajuntament de Vilademuls ha denunciat als Mossos d’Esquadra una sèrie d’actes vandàlics que ha patit el municipi els darrers dies. Concretament, fa uns dies es van trobar tres arbres tallats i caiguts damunt del dipòsit municipal d’aigua de Sant Baldiri. Això va provocar desperfectes en l’estructura externa del dipòsit i la possibilitat que es produïssin pèrdues d’aigua, que per sort no es van arribar a produir.

Per altra banda, en dies posteriors i en dues ocasions diferents, es va produir una tala de cinc arbres més al cementiri de Vilademuls. En aquest cas, van haver d’intervenir els Bombers per poder retirar l’arbrat de manera segura, evitant la caiguda de la paret del cementiri, que va quedar malmesa.

L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, ha lamentat els fets, clarament intencionats, que s’han produït amb la clara voluntat de malmetre les infraestructures públiques del municipi. Més enllà del cost econòmic de les reparacions, els preocupen la perillositat dels fets i els danys personals que podrien ocasionar.

F: Jordi Ribot - Iconna
F: Jordi Ribot - Iconna

En tots els casos, la tala dels arbres s’ha realitzat amb una motoserra, fent un tall orientat per tal que l’arbre afectat es precipiti sobre la infraestructura municipal i, d’aquesta manera, provocar un dany més gran. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que les accions hagin estat provocades per un sol individu. Terés confia que es pugui acabar trobant el culpable dels fets, tot i que reconeix que la gran extensió del municipi dificulta les tasques de recerca. Per això, demana la col·laboració ciutadana per poder trobar l’infractor.

L’Ajuntament de Vilademuls ha denunciat les tales als Mossos d’Esquadra, que estan investigant els fets.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text