Societat

Crespià

Veïns de Crespià protesten pel turisme de borratxera en dos allotjaments turístics

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de juny · 14:21

El problema s’arrossega des de fa anys, però ara s’ha fet públic i l’ajuntament obrirà expedient per retirar la llicència d’activitat a la propietària si no hi posa remei.

Des de fa uns dies alguns veïns de Crespià han col·locat pancartes de grans dimensions reclamant ‘Prou turisme de borratxera’ al municipi. El conflicte es concentra en dos habitatges d’ús turístic, situats a prop l’un de l’altre, i que són d’una mateixa propietària. Són dues cases grans, amb jardí i piscina que sovint apleguen molta gent. En tots dos casos s’han repetit episodis d’incivisme quan grups grans les han llogat per fer festa durant tot el cap de setmana. El soroll durant tot el dia, també de matinada, i l’incivisme han generat queixes dels veïns, que en alguns casos han requerit la presència dels Mossos d’Esquadra.

Les queixes fa alguns anys que es produeixen, però ara els veïns han alçat la veu i han fet pública la situació reclamant solucions a l’ajuntament. L’alcalde, Xavi Quer, dona la raó als veïns i ha explicat que el problema no és el turisme sinó l’ús indegut de l’habitatge per organitzar festes amb molta gent, comiats de solter o celebracions amb massa alcohol.

Tot i que en els anuncis de lloguer de les cases de Crespià s’especifica que no es permeten festes i que a les 10 de la nit s’ha d’aturar l’activitat, els problemes continuen i, amb el bon temps, se succeeixen gairebé cada cap de setmana en algun dels dos habitatges.

La llicència d’activitat turística la dona l’ajuntament, però està regulada per la Generalitat, que es renta les mans d’aquest conflicte. El propietari té la potestat de fer fora els llogaters que no compleixen la norma, però no ha actuat. El municipi disposa d’una ordenança de sorolls i civisme, però no té policia local i els Mossos prioritzen altres problemàtiques.

Davant de tot plegat, l’Ajuntament ha obert expedient i preveu retirar la llicència d’habitatge d’ús turístic si els propietaris no canvien l’actitud i busquen solucions alternatives.

El consistori farà una reunió els pròxims dies perquè els veïns aportin oficialment el testimoni del conflicte i no descarta retirar el permís de forma cautelar mentre es tramita l’expedient, que pot acabar amb la retirada definitiva de la llicència d’ús turístic als dos habitatges.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text