Política

Cornellà del Terri

Veïns de Cornellà recullen signatures perquè l’ajuntament aprovi una moció a favor de la via unilateral

Ràdio Banyoles

Dimecres 9 de desembre 2020 · 13:47

L’objectiu és portar el debat al ple i que cada partit faci públic el seu posicionament sobre el compromís de fer efectiva la ruptura amb l’estat espanyol per la via unilateral.

 

Veïnes i veïns de Cornellà del Terri s’han organitzat per adherir-se al moviment #ViaUnilateral i recuperar la unitat de l’independentisme. La iniciativa, sorgida a la comarca del Maresme, vol desvincular-se d’entitats i partits polítics per evitar suspicàcies i es basa en un treball de base per recollir el màxim nombre de signatures dels ciutadans.

 

Un dels impulsors a Cornellà, Jaume Padrès, ha explicat que el principal objectiu d’aquest moviment és forçar el debat de la moció al ple municipal, que necessàriament obligarà cada grup polític a fer públic el posicionament de la seva formació pel que fa al compromís de fer efectiva la ruptura amb l’estat espanyol per la via unilateral.

 

La moció que es vol presentar defensa “la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya” demanant que es faci efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Especifica cinc punts que pels impulsors són inamovibles on es detallen els compromisos amb la via unilateral, i la voluntat de portar els acords a les direccions dels partits per dissenyar una estratègia comuna per a terme la ruptura amb l’estat espanyol en la pròxima legislatura.

 

Moviment pioner al municipi

 

Aquesta és la primera vegada que s’organitza una recollida de firmes similar per registrar una moció popular al municipi. Padrès ha detallat que ja s’han posat en contacte amb la secretària de l’ajuntament per saber els tràmits legals que s’han de complir i també amb els dos grups municipals de Junts per Catalunya i Compromís per Cornellà-ERC, que ja s’han compromès a registrar-la conjuntament i debatre-la.

 

Punts de recollida d’adhesions

 

La campanya de recollida de firmes de veïnes i veïns de Cornellà del Terri s’allargarà fins al 3 de gener. S’han mobilitzat més d’una trentena de voluntaris i s’han habilitat diversos punts de recollida d’adhesions: el supermercat Charter, Can Valls, el taller de la Kus Kus, el forn de pa de Corts i el bar La Patagònia de Banyoles. Padrès ha detallat que no es marquen cap objectiu concret però esperen poder debatre sobre la via unilateral amb com més gent millor i recollir el màxim de signatures possibles.

 

La campanya #ViaUnilateral (viaunilateral.cat) es va fent a una vintena de poblacions catalanes i Cornellà és el primer a activar-lo al Pla de l’Estany. Hi ha hagut converses per dur-la a terme a altres municipis de la comarca, com Banyoles o Porqueres, però de moment no s’ha concretat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text