Societat

Banyoles · Fontcoberta

Uns brètols cremen les banderes LGBTI instal·lades al Puig d’en Colomer amb motiu del Dia Internacional

Ràdio Banyoles

Dilluns 12 de juliol · 13:13

L’Ajuntament de Banyoles ha condemnat els fets, que s’han repetit a altres punts de la comarca, i des del SAI confirmen que les tornaran a penjar.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

Divendres passat van aparèixer cremades les banderes de l’arc de sant Martí que es van penjar al Puig d’en Colomer de Banyoles el 28 de juny amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI. Des del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Banyoles han lamentat i rebutjat els fets, que evidencien el rebuig que encara hi ha cap a aquest col·lectiu.

La regidora de Benestar Social de Banyoles i consellera comarcal, Ester Busquets, ha condemnat la cremada i la manca de tolerància de certs col·lectius. Lamenta que fets semblants s’han reproduït a altres punts de la comarca, i defensa una Banyoles inclusiva i diversa.

Busquets ha explicat que elevaran els fets a la Generalitat, i assegura que des del Servei d’Atenció Integral de persones LGBTI continuaran treballant per defensar els drets del col·lectiu, amb iniciatives de visualització i vetllant per la normalització i la tolerància. Des del col·lectiu han confirmat que tornaran a penjar les banderes del Puig d’en Colomer.

Cas semblant a Fontcoberta

Els darrers dies s’han reproduït actes similars a altres punts de la comarca. A Fontcoberta, el passat 23 de juny a la plaça Catalunya va aparèixer el banc que s’havia pintat amb els colors de l’arc de sant Martí tombal del revés. També van robar la bandera LGBTI que s’havia penjat al teulat de la font de la plaça per commemorar el Dia de l’Orgull LGBTI. L’Ajuntament va condemnar els fets a través de les xarxes socials.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text