Pla de l'Estany

Una ajuda de la Diputació garanteix el servei de secretaria intervenció a set municipis petits del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 9 d’agost 2022 · 14:18

Sant Miquel de Campmajor, per la seva banda, ja compta amb un servei de secretaria intervenció itinerant que beneficia 24 municipis més de la demarcació.

La Diputació de Girona, a través del Servei d’Assistència i Cooperació als Municipis, ha destinat aquest any una partida de gairebé 1 milió d’euros per ajudar els municipis amb poca capacitat econòmica i de gestió per fer front a les despeses del lloc de treball de secretari interventor. L’objectiu és facilitar la regularització d’aquesta figura en aquells municipis en els quals no existeixi.

Al Pla de l’Estany, set municipis s’han pogut acollir a aquesta nova línia de subvencions, tots ells poblacions de menys de mil habitants o amb un pressupost igual o inferior a 1.500.000 euros. Es tracta de Camós, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Serinyà i Vilademuls. Segons s’estipula en les bases reguladores, aquest any cada ajuntament podrà rebre, com a màxim, 10.000 euros, un ajut que en cap cas pot superar el 90% de la despesa justificada.

En total, al conjunt de la demarcació s’han beneficiat d’aquests ajuts 102 municipis, a la majoria dels quals s’ha concedit l’import màxim de la subvenció.

Sant Miquel ja compta amb un servei de secretaria itinerant

No s’hi han pogut acollir els ajuntaments que actualment estan rebent el servei d’assistència de secretaria intervenció (SASI). Un servei de secretaria intervenció itinerant de la Diputació de Girona que beneficia 25 ajuntaments, entre ells Sant Miquel de Campmajor.

Es tracta d’un servei gratuït format per deu secretaris interventors itinerants, que ofereixen assistència en matèria de fe pública, assessorament legal, funció interventora, control financer i de comptabilitat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text