Residus, Reciclatge

Banyoles

Un recurs fora de termini retarda la posada en marxa del servei de recollida d'escombraries a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimecres 29 de desembre 2021 · 13:16

L’empresa que va quedar segona al concurs ha presentat un recurs al tribunal de contractes i fins que aquest òrgan no es pronunciï el procés queda paralitzat.

La nova empresa adjudicatària del servei de recollida d’escombraries a Banyoles, GBI Serveis, no podrà començar a operar l’1 de gener tal com estava previst. El contracte amb l’Ajuntament està signat i tot està a punt perquè així sigui, però un recurs presentat a última hora farà que el procés s’allargui una mica més.

El recurs l’ha presentat l’empresa que va quedar segona al concurs d’adjudicació del servei, la banyolina Tractament i Serveis Ambientals Vila, que ha presentat una al·legació al Tribunal català de contractes del sector públic.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha explicat que el recurs es va presentar fora del termini previst i, per tant, no procedeix. Tot i això, fins que el tribunal no el resolgui el procés queda paralitzat. Des del consistori han demanat que sigui com més aviat millor, ja que "és necessari per Banyoles i suposa un perjudici per la ciutat".

Segons ha detallat l’alcalde, l’últim dia per presentar al·legacions era el 20 de desembre. El 22, sense notícies del Tribunal de contractes, l’Ajuntament i l’empresa GBI Serveis van signar el contracte per començar a operar des del dia 1 de gener, i el mateix 22 a la tarda l’organisme els va informar del recurs presentat.

Al nou contracte s’hi van presentar tres empreses, i l’alcalde assegura que els tècnics de la casa "estan convençuts de la resolució del plec de clàusules".

Mentre no entri en vigor el nou contracte, la recollida d'escombraries a Banyoles continuarà com fins ara gestionada pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany, a càrrec de l'UTE Urbaser Anfruns-Garriga. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text