Literatura · Patrimoni · Arqueta

Banyoles · Pla de l'Estany

Un nou llibre recull 25 rutes circulars per descobrir racons poc coneguts del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 d’octubre 2020 · 13:27

El geòfrag Pere Llorens és l’autor de la publicació, que vol ser una eina de descoberta i de posada en valor del territori més proper.

 

El llibre ‘Racons del Pla de l’Estany. 25 rutes per sorprendre’t’, de Pere Llorens i editat per MMV, és un recull de 25 rutes noves per diferents indrets de la comarca. La publicació inclou dues rutes per cada municipi, excepte Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Vilademuls, que en tenen tres. Els recorreguts són circulars i es poden fer en una matinal de dues a quatre hores.

 

El tret diferencial, segons explica el mateix autor, és que els recorreguts fugen dels indrets més coneguts de cada municipi, i cada ruta es complementa amb els trets geogràfics i botànics de cada lloc.

 

Nascut a Crespià i resident a Fontcoberta, Pere Llorens és mestre i geògraf jubilat. La idea de fer el llibre va sorgir fa uns anys, quan va decidir ocupar el temps lliure a fer el que l'apassiona: caminar, descobrir i escriure. 

 

Insta els ajuntaments a fer manteniment de camins

 

A part de noves rutes, en el llibre també planteja itineraris alternatius per arribar als llocs més coneguts de la comarca, alguns de difícil accés perquè els camins estan en mal estat. Per això, s’ha posat en contacte amb diversos ajuntaments de la comarca per informar-los de l’estat dels camins públics perquè en facin el manteniment.

 

El llibre també inclou un desplegable amb la visualització de les rutes i les seves característiques principals, a més de codis QR per a cada recorregut.

 

Pere Llorens confia que la publicació ajudi a fer valdre el territori i descobrir la “bellesa” de la comarca.

 

Presentació del llibre

 

La presentació del llibre ‘Racons del Pla de l’Estany’ s’havia de fer divendres al Consell Comarcal però l’acte es va ajornar per les noves restriccions del Govern per la pandèmia de Covid-19. La previsió és reprogramar l’acte de cara al desembre.

 

La publicació, a un preu de 24 euros, ja es pot trobar a les llibreries de Banyoles i a les llibreries Geli i Ulyssus de Girona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text