Estany

Banyoles

Un nou episodi de bretolades provoca danys a la ruta dels estanyols de la Puda

Ràdio Banyoles

Divendres 30 d’abril · 13:33

Uns desconeguts han malmès part de la senyalització i les tanques d’aquest itinerari, i des del Consorci de l’Estany es fa una crida a la conscienciació

Uns brètols han causat danys aquest cap de setmana en part de la senyalització i de les tanques de la ruta dels estanyols de la Puda, que gestiona el Consorci de l’Estany. Concretament, van arrencar el rètol i les baranes de la passera per accedir al mirador de l’estanyol d’en Montalt, on hi ha la plataforma de guaita del niu de les cigonyes.

El director del Consorci de l’Estany i regidor de Medi Ambient de Banyoles, Albert Tubert, ha lamentat que fets com aquests són cada vegada més recurrents, ja que hi ha grups de joves que aprofiten espais com aquest per fer-hi botellades. En aquest sentit, ha fet una crida al civisme, i ha incidit en el desgast econòmic que suposen per al Consorci fets com aquest.

No és la primera vegada que el Consorci de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles han de lamentar bretolades com la dels estanyols de la Puda. Fa menys d’un mes, el nou mirador d’Amaradors, a la zona nord de l’Estany, va aparèixer víctima de pintades i bretolades, en una zona habilitada fa menys de mig any.

Per altra banda, Tubert també ha lamentat el gruix de deixalles que s’acumulen en espais naturals com el de les rutes de la Puda, i ha apel·lat a la consciència ciutadana per gaudir de l’entorn natural sense malmetre’l. En aquest sentit, ha recordat que l’Estany i els seus estanyols són un entorn natural protegit.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text