Policial

Banyoles

Un jove armat amb un ganivet entra a la comissaria de Banyoles i és reduït pels agents

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de gener · 14:17

El noi de 21 anys i amb problemes de salut mental va ser traslladat a un centre psiquiàtric després de ser immobilitzat amb una pistola Taser.

Dilluns al matí un noi de 21 anys va entrar a la comissaria conjunta de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra de Banyoles amb un ganivet de grans dimensions a la mà. El jove, amb problemes de salut mental, va estar uns minuts a la sala d’espera de la comissaria amb actitud amenaçant fins que va ser reduït per un grup d’agents. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que per reduir-lo un dels agents va fer servir una pistola Taser.

El cas ha transcendit aquest dimarts, quan s’han fet públiques les imatges de les càmeres de seguretat de l’accés i la sala d’espera de la comissaria. Els agents, que quedaven protegits per la mampara de la recepció, van entrar a la sala d’espera amb la pistola taser i també un escut d’autoprotecció per reduir l’assaltant, que aleshores va intentar escapar.

Va ser arrestat i, després de passar revisió mèdica, va ser traslladat al centre psiquiàtric Santa Caterina de Salt. S’ha obert un atestat per amenaces i atemptat contra agents de l'autoritat. Segons els Mossos, es desvincula aquest nou atac contra una comissaria de policia amb el terrorisme per les condicions de l’assaltant. El diari El Punt Avui explica que els Mossos estan fent gestions per comprovar si el noi, nascut a Girona i sense antecedents coneguts aquí, té alguna reclamació o antecedents a l’estranger. El mateix diari apunta que el jove residia a la Gran Bretanya però des de fa uns dies ha vingut a viure amb la seva mare a Porqueres.

L’Ajuntament de Banyoles no ha volgut fer declaracions al respecte i ha emplaçat a la informació facilitada pels Mossos d’Esquadra. El cas ha sortit a molts mitjans de comunicació, en alguns casos vinculant l’assalt amb el fet que l’agressor sigui de raça negra i obviant la salut mental del jove.

Antecedent similar a la ciutat el 2018

Es dona la circumstància que el desembre del 2018 es va produir un incident similar a l’antiga comissaria de la Policia Local de Banyoles, a l’avinguda Països Catalans. Aleshores un home que havia provocat aldarulls al balcó de casa seva es va presentar a la porta armat amb un ganivet de 55 cm. Els agents el van reduir i, a banda del ganivet, van trobar-li una navalla i un punxó.

F: elcaso.elnacional.cat
F: elcaso.elnacional.cat

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text