Medi ambient

Banyoles

Un grup de senglars ha malmès la zona verda del parc U d’Octubre de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dijous 9 de setembre 2021 · 13:49

La presència d’aquests animals és cada vegada més habitual a les zones urbanes, on es desplacen per buscar menjar.

El parc U d’Octubre de Banyoles ha aparegut aquest dimecres amb l’herba aixecada i la terra remoguda per la presència de senglars. No és la primera vegada que aquests animals són vistos en zones urbanes de la ciutat, on es desplacen en grups a la nit a la recerca de menjar.

L’any passat, les incidències provocades pels senglars es concentraven a la zona del front d’Estany, sobretot a la zona verda de l’entrada de l’Estadi Miquel Coromina i Moretó. Ara, però, sembla que s’han desplaçat a altres zones més urbanes. El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Albert Tubert, assegura que la presència de senglars és cada vegada més habitual a les ciutats, i en algunes poblacions se n’han vist fins i tot en àrees de contenidors. En aquest cas, els animals sembla que haurien accedit a Banyoles des del bosc de Miànigues o del turó entre la urbanització de la Puda i l’INS Pla de l’Estany.

Tubert explica que els darrers anys el senglar salvatge s’ha anat creuant amb el porc domèstic. Això fa que tinguin més cries i la població vagi en augment, amb més presència en zones urbanes i més sinistralitat a les carreteres.

La proliferació de senglars és una amenaça de fa temps per als cultius dels municipis del Pla de l’Estany, sobretot els més boscosos. Els pagesos de la zona han demanat en diverses ocasions incrementar les batudes per salvar els cultius.

A la zona de Can Morgat, on la presència de senglars és habitual, el Consorci de l’Estany organitza batudes controlades de forma periòdica per reduir-ne el nombre.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text