Política

Un centenar de persones es manifesten a Banyoles contra la detenció del raper Pablo Hasél

Ràdio Banyoles

Dimarts 16 de febrer · 19:18

És una més de les concentracions que s’han convocat aquest dimarts arreu del territori per exigir la llibertat tant del cantant com de la resta de “represaliats del règim".
Manifestació d'aquest dimarts davant de l'Ajuntament de Banyoles.
Manifestació d'aquest dimarts davant de l'Ajuntament de Banyoles.

La detenció i empresonament del raper Pablo Hasél d’aquest dimarts al matí ha generat una onada d’indignació que s’ha traduït en la convocatòria de manifestacions en diverses ciutats catalanes.

A Banyoles, diverses entitats com Arran Pla de l’Estany i la CUP, amb el suport d’Òmnium Cultural, han convocat una manifestació de rebuig a les 19 h a davant de l’Ajuntament, amb la participació d’un centenar de persones. Durant l’acte, una de les manifestants ha llegit un manifest a favor de la llibertat d’expressió i contra un “règim opressor contra la classe treballadora”.

Pablo Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó arran de dues sentències de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat i des d’aquest dilluns el raper estava tancat al rectorat de la Universitat de Lleida per protestar contra l’ordre de presó, juntament amb un grup d’estudiants que li donaven suport. Aquest dimarts a primera hora ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text