Sanitat, Salut

Esponellà

Un brot controlat a la residència Pla de Martís d’Esponellà afecta 5 treballadors i 14 residents, tots lleus o asimptomàtics

Ràdio Banyoles

Dimarts 4 de maig · 14:21

És el primer brot en una residència de la comarca després de la vacunació, i es va detectar durant un cribratge en què van aflorar dos treballadors positius no vacunats.
F: Residència Pla de Martís
F: Residència Pla de Martís

Durant aquest mes d’abril s’ha detectat un brot a la residència Pla de Martís d’Esponellà, el primer en una residència de la comarca després de la vacunació generalitzada en els centres. De fet, des del 18 de febrer passat no s’havia registrat cap positiu a les residències del Pla de l’Estany.

Segons dades de Salut, avui dia, el brot ha afectat 5 treballadors sense vacunar, d’una plantilla de 37, i 14 residents, la gran majoria asimptomàtics, dels cinquanta que té el geriàtric. Des de la residència afirmen que la situació al centre és “totalment tranquil·la”, i que el brot està controlat.

Dos treballadors positius no vacunats

Els contagis es van detectar en el marc d’un cribratge als professionals del centre, en el qual van aflorar dos treballadors positius no vacunats. Immediatament es van activar les mesures de control i contenció del brot.

Un total de 46 dels 50 residents van completar la pauta vacunal el mes de febrer, i respecte dels treballadors, d’una plantilla de 37, n’hi ha 20 de vacunats i 17 que no. Cal tenir present, segons Salut, que la vacuna no eximeix del contagi, però “el fet que els positius siguin asimptomàtics o presentin símptomes lleus constata l'eficàcia en cas d’infecció”.

Seguiment i control des de Salut

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre. Pel que fa a la situació clínica dels residents, que presenten símptomes lleus, està essent vigilada pels professionals de l’Equip d’Atenció Bàsica de Salut de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text