Museus

Banyoles

Últim cap de setmana d'obertura del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 14 de gener · 13:12

Es preveu que la darrera fase dels treballs de remodelació integral de l’equipament comenci durant el mes de febrer, i que el Museu pugui reobrir el segon semestre de 2023.

El Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB) tancarà aquest diumenge les portes al públic visitant. Aquest és el darrer pas previ a l’inici de les obres de reforma integral de l’equipament que es preveu que comencin durant el mes de febrer. L’Ajuntament ha informat que el calendari de treball preveu que el nou Museu Arqueològic pugui obrir les portes durant el segon semestre de 2023.

El projecte de reforma i ampliació del Museu Arqueològic permetrà completar el projecte museològic i dotar el museu d’un edifici adjacent de nova planta, amb soterrani per acollir un magatzem i un espai per als serveis educatius, així com d’una nova museografia. La proposta definitiva ha anat a càrrec de l’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes, després que el seu projecte Omeia guanyés el concurs públic convocat per l’Ajuntament.

Les obres tindran un pressupost total d'1.717.336,83 euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 750.000 euros, via conveni per a l’obra i la museografia, i 200.000 euros més per a la reforma de l’edifici històric. Per la seva banda, la Diputació de Girona hi aportarà 500.000 euros.

La previsió és que els treballs puguin començar a mitjans del mes de febrer, una vegada retirat tot el mobiliari i material que queda al museu. En aquests darrers mesos, i fins aquest diumenge, l’equipament ha acollit la intervenció artística ‘Res a veure’, de la banyolina Irena Visa, un homenatge a l’equipament previ al tancament per les obres de reforma a través de les persones i de les peces que en formen part.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text