Medi ambient

Banyoles

Tracten la meitat dels plàtans de la plaça Major de Banyoles en una prova per allargar-ne el cicle de vida

Ràdio Banyoles

Dijous 15 d’abril · 14:37

Usuaris del centre El Puig fan forats al sauló per esponjar la terra i aplicar-hi carbó actiu perquè les arrels es puguin expandir.

Usuaris de la brigada de jardineria del centre ocupacional El Puig estan duent a terme aquest dijous i divendres uns treballs de tractament als plàtans de la plaça Major per intentar allargar-ne el cicle de vida. El sauló de la plaça impedeix que les arrels dels arbres puguin créixer com haurien de fer-ho, i per això presenten un aspecte envellit.

El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Albert Tubert, ha detallat que aquest tipus d’arbres poden sobrepassar la trentena d’anys, i aquests només en tenen 15, però per la forma de les branques sembla que hagin arribat a la maduresa. Per això, s’ha optat per aplicar-los aquest tractament, que ha de servir per airejar la terra i permetre que els plataners continuïn amb el seu cicle de vida.

De moment, la meitat dels arbres

Concretament, s’estan fent forats al voltant de les arrels dels arbres, que s’ompliran amb graves i carbó actiu, que actua com a fertilitzant. També s’incrementarà el rec amb l’objectiu d’esponjar el terra i permetre que les arrels es puguin expandir. De moment, només s’actuarà a la meitat dels plàtans de la plaça, i si d’aquí a un any s’observen resultats positius, es farà a la resta.

L’actuació, a càrrec de la brigada de jardineria del centre El Puig, ha començat aquest dijous i s’allargarà fins aquest divendres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text