Futbol

Pla de l'Estany

Tornen les lligues a 3a i 4a Catalana sense el Camós i el Sant Miquel que han decidit no competir

Ràdio Banyoles

Dijous 18 de març · 13:57

A 4a l’únic que juga aquest cap de setmana és el Serinyà, al camp del Montagut, perquè el Cornellà descansa. I a 3a juguen l’Atlètic Banyoles i el Fontcoberta.
F: FCF
F: FCF

La Federació Catalana de Futbol reprèn aquest cap de setmana 20 i 21 de març la competició oficial dels equips amateurs. Després de molts mesos sense partits, els clubs de futbol regional tornaran a disputar les lligues, que han adaptat el calendari. Però hi ha equips que han decidit no tornar. Al Pla de l’Estany és el cas del CF Camós i la UE Sant Miquel de Campmajor, de 4a Catalana.

CF Camós

El president del Camós, Pim Farrerons, ha detallat que no es donen les condicions adequades després de tant de temps sense poder entrenar. L’equip ha constatat que no tenen prou jugadors federats per completar la lliga amb garanties i que el toc de queda limita molt l’horari d’entrenaments. De moment entrenaran un cop per setmana i més endavant preveuen fer partits amistosos amb equips de la zona.

UE Sant Miquel de Campmajor

Des de la UE Sant Miquel de Campmajor han estat més crítics amb la gestió de la Federació. Isabel Casals, membre de la junta directiva del club, considera que és una tornada precipitada i una decisió incoherent després de tant de temps parats. Veuen inviable jugar el gran volum de partits que es plantegen i també critiquen les altes despeses d’arbitratge. A més, al camp de futbol de Sant Miquel s’han fet obres per canviar les torres de llum i s’ha ressembrat part de la gespa. L’equip vol tornar a competir al setembre amb totes les condicions i públic al camp.

La decisió dels dos equips de no tornar a jugar no comporta cap sanció per part de la Federació i podran reprendre la competició la temporada vinent sense problemes.

FC Serinyà i AE Cornellà del Terri

Els que sí que tornaran a competir al grup 27 de 3a Catalana seran el Serinyà i el Cornellà del Terri. La competició només va poder disputar una jornada a l’octubre i ara es reprèn amb una lliga d’una sola volta fins a finals de juny entre els dotze equips que s’han mantingut inscrits. Els del Terri descansen i el Serinyà visita diumenge el Montagut. El capità dels blaus-i-negres, Enric Orri, ha explicat que han pogut entrenar des de fa unes setmanes i han tingut clar que volien tornar a competir. Afronten la lliga amb il·lusió, però també amb incertesa perquè la situació de pandèmia pot provocar canvis en qualsevol moment.

El derbi entre el Cornellà i el Serinyà es jugarà el 24 d’abril.

3a Catalana

Els dos representants comarcals a 3a Catalana, l’Atlètic Club Banyoles i la UE Fontcoberta, disputen també aquest cap de setmana el primer partit de la nova competició. Tot i que van emetre un comunicat conjunt amb altres equips denunciant que no veien bé reprendre la lliga, han acatat la decisió de la Federació per evitar sancions i disputaran la lliga al grup 18 de 3a, també plantejada a una sola volta. Els partits de represa, corresponents a la jornada 9, seran Atlètic - Les Preses i Sant Roc - Fontcoberta. Recordem que la categoria ja havia disputat dues jornades. El Fontco és líder amb 6 punts i l’Atlètic, 6è amb 4. El derbi serà al Camp Vell el dia 11 d’abril.

Partits amb públic

Pel que fa a la presència de públic als camps de futbol, també queda autoritzada en totes les categories amb un aforament del 50% als partits a l’aire lliure. L’accés al camp haurà de seguir les mesures preventives per reduir el risc de contagi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text