Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Torna el confinament comarcal a partir d’aquest divendres davant l’augment general de casos de Covid

Ràdio Banyoles

Dijous 8 d’abril · 14:00

El Pla de l’Estany és la comarca catalana amb la velocitat de transmissió més baixa de tot Catalunya, i la tercera en risc de rebrot.

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres, segons ha confirmat el Govern en roda de premsa aquest dimecres. Les noves mesures entraran en vigor aquesta pròxima mitjanit i duraran, d’entrada, fins al dilluns 19 d’abril.

La normativa preveu la mobilitat fora de la comarca per activitat considerada essencial, com la laboral o per anar al metge, així com algunes excepcions concretes. Estan permeses les excursions o colònies amb el grup bombolla i també la mobilitat fora de la comarca per participar en les competicions esportives organitzades. En canvi, no es contemplen com a excepcions la mobilitat cultural o turística. Protecció Civil recomana portar una declaració d'autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dimecres en roda de premsa que la resposta és "obligada" davant l'augment de casos i la pressió a les UCI, i afirma que les mesures són les més "acurades, justes i imprescindibles" possibles.

Trobades de sis, i bars i restaurants es queden igual

Pel que fa a les trobades i reunions socials, a partir de dissabte es torna a la norma anterior: un màxim de 6 persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents. Les restriccions en la restauració i el comerç es queden com estaven: els comerços no essencials poden obrir també el cap de setmana, mentre que bars i restaurants poden oferir servei de taula de manera continuada, des de 2/4 de 8 del matí fins a les 5 de la tarda. Per altra banda, continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí, a tot el territori.

Les mesures estan previstes almenys fins al 19 d'abril, just a les portes de Sant Jordi. De moment el Govern no s’ha volgut avançar als esdeveniments, però confien que el pla en què s’ha estat treballant amb el sector es pugui desenvolupar.

Risc baix al Pla de l’Estany, de moment

Des del Govern justifiquen les noves mesures per l’augment de casos de Covid-19, que ja es començava a notar fins i tot abans de Setmana Santa i que s’incrementarà els pròxims dies amb la incidència dels dies festius.

En aquests moments, el Pla de l’Estany és la comarca amb la velocitat de transmissió més baixa de Catalunya, la tercera si ens fixem en el risc de rebrot. Concretament, la comarca ha baixat de la línia vermella de risc molt alt i està a risc moderat, amb 70 punts i una Rt de 0,33.

Tot i això, els pròxims dies es notarà la incidència de Setmana Santa, i la previsió és que les xifres es puguin tornar a disparar de cara a la setmana que ve.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text