Exposicions

Banyoles

Tino Soriano plasma la diversitat de Banyoles en una mostra de retrats a l’Espai Eat Art i als carrers de la ciutat

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de març · 13:48

El fotògraf ha retratat personatges banyolins de procedències diverses per mostrar la seixantena de nacionalitats que conviuen amb concòrdia a la ciutat.
La inauguració de l'exposició 'De Banyoles' va aplegar un centenar de persones.
La inauguració de l'exposició 'De Banyoles' va aplegar un centenar de persones.

‘De Banyoles’ proposa observar i meditar sobre les propietats intangibles d’una societat del segle XXI. Plasmar la religió i la identitat social d’una ciutat de poc més de 20.000 habitants on conviuen una seixantena de nacionalitats. Aquesta és la carta de presentació de l’exposició que es pot veure des d’aquest dilluns i fins al 20 de maig a l’Espai Eat Art de la plaça Major de Banyoles, amb fotografies de Tino Soriano.

El fotògraf explica que la mostra va néixer com un encàrrec per captar la diversitat religiosa de la ciutat, i s’ha anat ampliant amb fotografies de banyolins nascuts a Banyoles i altres de procedències diverses, mostrant la multiculturalitat de la ciutat.

La mostra inclou 80 retrats de banyolins i unes 70 imatges d'activitats religioses. (F: Tino Soriano)
La mostra inclou 80 retrats de banyolins i unes 70 imatges d'activitats religioses. (F: Tino Soriano)

150 fotografies

La mostra inclou una vuitantena de retrats, uns trenta de personatges banyolins i uns cinquanta de banyolins procedents d’altres nacionalitats; a més d’una setantena d’imatges més de diferents activitats religioses. El fotògraf aporta la seva experiència, però la idea és que els protagonistes siguin les persones retratades, cada una de les quals amaga la seva pròpia història. Acostumat a fer instantànies de paisatges, Tino Soriano assegura que la mostra li ha donat l’oportunitat d’incorporar el factor humà, retratant no només les persones sinó les seves experiències.

L'exposició a l'Eat Art es complementa amb banderoles als carrers de Banyoles.
L'exposició a l'Eat Art es complementa amb banderoles als carrers de Banyoles.

Banderoles als carrers

L’exposició es pot veure a l’Espai Eat Art, a la plaça Major de Banyoles, però es complementa amb banderoles amb el retrat de diferents personatges banyolins penjades a diferents carrers. L’objectiu és fer de reclam de la mostra i alhora fer-la arribar a un públic més ampli.

‘De Banyoles’, de Tino Soriano, es pot veure a l’Espai Eat Art de Banyoles fins al 20 de maig. La mostra és una iniciativa de la Funcació Lluís Coromina, l’Ajuntament de Banyoles, l’àrea Banyoles Comunitat en Acció i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Centre Fujifilm Banyoles. La inauguració ha tingut lloc aquest dilluns al vespre amb la participació d’un centenar de persones.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text