Política

Pla de l'Estany

Tània Verge destaca les ‘Càpsules de Temps’ del Pla de l’Estany com una aposta del Govern per l’equitat territorial

Ràdio Banyoles

Divendres 27 de gener · 14:16

La consellera d’Igualtat i Feminismes ha visitat aquest dijous a Palol el servei de cures que ha posat en marxa el Consell Comarcal en el marc del programa TempsxCures de la Generalitat.
F: Gencat.cat
F: Gencat.cat

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat aquest dijous a Palol de Revardit el servei de cures ‘Càpsules de Temps’, una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany en el marc del programa TempsxCures del Govern. Es tracta d’un servei de canguratge que es desenvolupa de manera itinerant en diferents equipaments lúdics de la comarca i que té com a objectiu garantir el dret a les cures dels infants i promoure el dret al temps de les persones adultes que en són responsables.

El Govern ha destinat 100.000 euros per dur a terme aquest programa al Pla de l’Estany, que es desenvolupa als municipis de Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Serinyà.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha destacat que el programa TempsxCures “corresponsabilitza el Govern, per primera vegada a Catalunya, de la cura dels infants i adolescents de 0 a 16 anys, introduint el dret del temps per a les famílies.

TempsxCures es desplega a través dels consells comarcals i els ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants d’arreu de Catalunya. Al Pla de l’Estany, la meitat de municipis on es desenvolupen les ‘Càpsules de Temps’ no superen el miler d’habitants, i a la resta no arriben als 5.000. A Banyoles, també es duu a terme aquest programa, en aquest cas a través del projecte Esbargir.

Tània Verge ha destacat la flexibilitat del programa, que s’adapta a les necessitats de cada municipi en una clara aposta per l’equitat territorial.

‘Càpsules de Temps’ és un servei amb vocació universal, al qual les famílies interessades poden accedir si ho demanen prèviament. Ofereix un servei de cura d’infants de 2 a 11 anys, que s’amplia fins als 16 anys en cas d’infants i adolescents amb necessitats educatives especials.

Visita al Consell i a la Porta del Món

Abans de la visita del servei ‘Càpsules de Temps’ a Palol de Revardit, la consellera s’ha trobat aquest dijous al matí amb representants d’institucions i entitats que treballen en matèria de migracions, refugi i antiracisme a Girona i el Pla de l’Estany. Al Consell Comarcal, ha pogut conèixer com es desenvolupa la línia ACOL del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el suport de la conselleria d’Igualtat i Feminismes. També ha visitat el Centre El Puig i l’entitat banyolina La Porta del Món.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text