Teatre

Banyoles

T tela proposa reflexionar sobre l’educació sexual amb l’obra ‘Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també’

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de març · 14:55

A càrrec de la companyia Obskené es podrà veure diumenge en doble sessió a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.

La companyia Obskené portarà aquest diumenge a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles l’espectacle ‘Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també’. L’espectacle, programat per l’entitat T tela en conveni amb l’Ajuntament de Banyoles, planteja una reflexió sobre la diversitat de maneres d’estimar i, per tant, de famílies, i la importància de l’educació sexual.

Les cuques de llum brillen per seduir, els dromedaris es tiren pets per lligar i les tortugues seran femella o mascle segons la temperatura del lloc on neixin. Són tres exemples que s’expliquen a l’obra que serveixen per explorar i descobrir la sexualitat dels animals. I a partir d’aquí es parla de la sexualitat dels humans, de les diferents maneres d’estimar i dels mateixos desitjos.

Inspirat en el llibre 'La vida amorosa dels animals' de la pedagoga Katharina von der Gatheni i la il·lustradora Anke Kuh, l’espectacle mostra com, dins el món animal, en qüestió de relacions i criança existeixen tantes variacions com puguem imaginar.

És una obra per a mares, pares i infants a partir de vuit anys que ajuda a entendre la diversitat, des de la tolerància i l’acceptació de les diferents maneres de viure la sexualitat i el gènere. L’espectacle posa sobre la taula la importància de l’educació sexual i afectiva per acompanyar els infants a viure de manera plena la seva identitat sexual i de gènere lliure, diversa, crítica i tolerant, i com a eina clau per prevenir possibles conductes violentes o discriminatòries. La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Íngrid Calpe, posa l’accent en el treball curós i elegant de la companyia per tractar el tema.

‘Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també’ es podrà veure aquest diumenge 26 de març a la Factoria d’Arts Escèniques en dues sessions, a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, i es farà amb interpretació de llenguatge de signes. Les entrades per l’espectacle (5 €) estan a la venda al web de Cultura Banyoles.

Article sobre 'les mil (o més) maneres d'estimar'

Per complementar la programació de l'espectacle, T tela ha publicat un article al bloc d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i a la revista per a famílies Menuts Girona. La publicació, elaborada a quatre mans amb l'especialista en educació sexual Sílivia Porras, reflexiona sobre les diverses maneres que hi ha d'estimar i de la importància de poder acompanyar els fills i filles perquè tinguin una vivència de la sexualitat lliure.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text