Municipal

Banyoles

Sumem s’adhereix a la demanda d’una auditoria “realment independent” per les obres públiques a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dilluns 7 de juny · 14:32

La formació apunta a “indicis de malversació de fons públics” i qüestiona la manera com s’estan adjudicant els contractes a certes empreses de manera recurrent.

Sumem Banyoles ha explicat aquest divendres en una roda de premsa la seva postura arran de la denúncia d’ERC de possibles irregularitats en les certificacions d’algunes obres públiques executades per l’Ajuntament de Banyoles els últims anys. El segon grup de l’oposició reclama que es faci una auditoria “realment independent” de totes les certificacions d’obra que s’han fet durant el mandat de l’alcalde Miquel Noguer per tal d’aclarir les fets.


Els regidors de la formació, Non Casadevall i Jana Soteras, han ressaltat que els fets denunciats són molt greus, que l’equip de govern s’ha de prendre amb molta rigorositat i demana una auditoria “externa de veritat” que no depengui de la Diputació de Girona. Per Sumem, l’alcalde com a màxim responsable de l’ajuntament ha d’assumir la seva responsabilitat en aquest cas perquè, “si no es coneixia, suposa una greu falta de control i, si es coneixia, és encara pitjor”.

Possible malversació

Sumem Banyoles qüestiona com s'estan realitzant totes les adjudicacions dels contractes menors a certes empreses de forma recurrent. En aquest sentit apunten a “indicis de malversació de fons públics” perquè, de confirmar-se la denúncia d’ERC, hi hauria diners que no han estat degudament justificats i que poden haver acabat a mans de terceres persones.

Comissió de seguiment

A banda de demanar una auditoria independent, Sumem Banyoles també denuncia que els grups de l’oposició no hagin estat informats de “fets tan greus” i reclama la creació d’una comissió especial de seguiment amb presència de tots els grups municipals per tal d’analitzar l’evolució de l’afer i disposar d’informació detallada i actualitzada en tot moment.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text