Residus, Reciclatge

Banyoles

Sumem Banyoles denuncia que l’actual sistema de recollida a la ciutat és “car i molt contaminant”

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de juny · 13:28

Troben “incomprensible” que no s’apliqui un sistema de recollida porta a porta com s’ha fet a altres municipis de la comarca.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

La substitució del parc de contenidors de la ciutat que l’Ajuntament de Banyoles està duent a terme aquests dies ha fet reaccionar Sumem Banyoles, que reitera la necessitat d’un canvi de model. La formació ha emès un comunicat en què lamenten que l’equip de govern continuï “ancorat en dinàmiques del segle XX en plena emergència climàtica” i segueixi destinant recursos a nous contenidors.

El portaveu de la formació, Non Casadevall, afirma que és un model “car i perjudicial per al medi ambient”, i assegura que continua generant les mateixes molèsties als veïns i veïnes per brutícia i pudors, ja que els nous contenidors són “petits”.

Actualment, segons exposa Sumem en el comunicat, Banyoles recull de forma selectiva el 40% dels seus residus, situant-se per sota de la mitjana gironina i la catalana, que recullen el 46%. El 60% restant dels residus banyolins es porten directament a l'abocador. La formació detalla que l’any 2020 es van portar 6.100 tones de residus a l’abocador de Puigpalter, amb un cost aproximat de mig milió d’euros, una quantitat que, segons Sumem, s’anirà incrementant en els pròxims anys.

Insisteixen en el porta a porta

Sumem compara les dades amb les del municipi de Porqueres, amb un 80% de recollida selectiva i l’entrada de 287 tones de deixalles a l’abocador l’any 2020. També destaca que la taxa d’escombraries de Banyoles és la més cara de Catalunya; i constata que municipis amb un nombre d’habitants similar, com Manlleu, han començat a aplicar el porta a porta arribant a una recollida selectiva de més del 70%.

Sumem lamenta que “mentre a la resta de la comarca del Pla de l’Estany i moltes poblacions de Catalunya s’implanta el servei de recollida porta a porta, amb els nombrosos beneficis que comporta, Banyoles persisteix en un model del segle XX”.

Sumem Banyoles ha insistit en la necessitat d’un canvi de model de recollida a la ciutat en reiterades ocasions, fins ara, sense resposta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text