Municipal

Banyoles

Sumem Banyoles denuncia que el Pla Director de la Bicicleta només ha executat un 11% del pressupost

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 de gener · 13:36

El document, aprovat el 2019, preveu 32 actuacions de les quals se n’han executat sis, i la formació reclama una aposta decidida per la mobilitat sostenible i segura.

Sumem Banyoles lamenta la “manca de voluntat política” en actuacions de millora de la mobilitat a la ciutat. La formació ha criticat a través d’un comunicat que el Pla Director de la Bicicleta que es va aprovar el març de 2019 ha executat el dia d'avui un 11% del pressupost previst. El document proposa 32 actuacions a realitzar amb un pressupost aproximat de 235.000 euros. D’aquests, segons detalla Sumem, s’han executat obres per un import aproximat de 25.900 euros en un total de sis actuacions.

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, detallava aquestes xifres al ple de finals de novembre, lamentant la “manca de diligència” de l’equip de govern i reclamant aprofitar la diagnosi feta i “fer viu el pla”.

Sumem posa sobre la taula que dels dos objectius principals del pla, el carril bici del passeig de la Indústria i la connexió del mossèn Constants i l’avinguda de la Farga, només s’ha “mig resolt” el segon.

Analitzant les tres fases d’execució previstes, la formació detalla que només s’han dut a terme unes poques actuacions, com el carril bici del carrer Girona o el passeig de la Puda. D’aquesta manera, apunten, s’han obviat els punts més demandats dels participants del procés participatiu que es va dur a terme l’any 2016, com l'accés digne a l'escola de can Puig, finalitzar el carril bici de la carretera de Camós i la millora de la connectivitat a tota la ciutat.

Per tot plegat, Sumem Banyoles afirma que els preocupa la “manca de diligència” i anima l’equip de govern a fer una “veritable aposta per la mobilitat sostenible i segura a Banyoles”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text