Mobilitat

Banyoles

Sumem Banyoles critica que les activitats de la Setmana de la Mobilitat allunyen la bicicleta del centre

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de setembre 2022 · 13:58

La formació considera que les propostes de l’equip de govern estan encarades al cicloturisme i al lleure, i no a divulgar la mobilitat sostenible del dia a dia.

Sumem Banyoles ha criticat la programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que ha impulsat l’Ajuntament amb activitats del 16 al 25 de setembre. La formació considera que, a banda de les activitats organitzades per altres entitats, les propostes del consistori estan “encarades al cicloturisme i el lleure, i no a divulgar la mobilitat sostenible del dia a dia”.

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, insisteix en el fet que “el govern no proposa cap activitat amb la voluntat de portar la mobilitat sostenible i segura al centre de la ciutat”.

Segons Sumem, el programa d’activitats plantejat per l’equip de govern “demostra el poc interès per la transformació i el canvi de paradigmes necessaris per combatre l’emergència climàtica”.

La formació recorda que en diverses ocasions ha fet arribar a l’equip de govern propostes d’activitats per fomentar la mobilitat sostenible, però “rarament han estat escoltades”. En aquest sentit, afirmen que la majoria de trajectes, que són de menys d’un quilòmetre, es realitzen amb cotxe i sovint amb un sol ocupant. Una pràctica que “es podria canviar si es milloressin les connexions de la ciutat, es dugués a terme una campanya divulgativa o s’implantés el Pla Director de la Bicicleta, aprovat l’any 2019”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text