Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Sis farmàcies del Pla de l’Estany participen en els testos d’antígens gratuïts al col·lectiu del lleure educatiu

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de juliol · 13:11

Per altra banda, els testos d’autodiagnòstic es podran comprar sense recepta a les farmàcies a partir de la setmana que ve.
F: @ccfcat
F: @ccfcat

Des d'aquest dilluns, els monitors i infants de casals i colònies ja es poden fer tests d'antígens gratuïts a les farmàcies. Al Pla de l’Estany, sis farmàcies formen part del llistat d’establiments que participen en aquest cribratge, impulsat pels departaments de Salut i Drets Socials.

Els testos van adreçats als infants d’entre 10 i 15 anys que participen en activitats de lleure educatiu, així com als monitors a partir de 16 anys, que han d’acreditar-se amb el correu electrònic enviat per la Direcció General de Joventut a les entitats de lleure o amb una declaració responsable.

El membre de la junta del Col·legi de Farmacèutics de Girona i responsable de la farmàcia Alsius de Banyoles, Esteve Alsius, ha detallat que són testos ràpids d’automostra. És a dir, que és la persona interessada qui s’extreu la mostra, amb la supervisió d’un professional de la farmàcia que després introduirà el resultat en el sistema de salut. Alsius ha recordat que aquest cribratge no està adreçat a les persones que tinguin símptomes, que han d’anar als centres d’atenció primària, ni als contactes de positius, que han de fer quarantena.

Les persones interessades a fer-se el test han d'adreçar-se a qualsevol de les més de 1.100 farmàcies adherides al dispositiu, una xifra que en els pròxims dies podria créixer. Al Pla de l’Estany, els testos es poden fer a les farmàcies Rosa Alsius, Esteve Alsius, Núria Balló i Maria Fàbrega de Banyoles, a la farmàcia Carme Busquets de Cornellà del Terri i a la farmàcia Natàlia Ruhí de Fontcoberta. Es recomana trucar a la farmàcia amb antelació per demanar hora per fer la prova.

Els testos d’autodiagnòstic sense recepta, la setmana que ve

Per altra banda, les farmàcies podran vendre testos d’antígens sense recepta a partir de la setmana que ve, un cop ho aprovi el ministeri de Sanitat. En aquest cas, es tracta de tests d’autodiagnòstic i depenen de l’autoresponsabilitat de les persones, que s’extreuen la mostra a casa seva. Esteve Alsius assegura que el decret llei que ha de permetre la venda d’aquests tests sense prescripció mèdica arriba tard, i reconeix que algunes farmàcies ja n’han començat a vendre.

Els tests d’autodiagnòstic de venda a les farmàcies costaran entre 7 i 10 euros, i funcionen com un test d’embaràs. La mesura ha de permetre descongestionar els centres d’atenció primària, que ara no realitzen proves d’aquest tipus a contactes estrets de positius de Covid que no tenen símptomes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text